VeikkausTV-ennakko: Indians ja SPV palaavat MM-tauolta – katkaiseeko espoolaisryhmä kotitappioputkensa?

SPV ja Indians kohtasivat alkukaudesta Seinäjoella. SPV oli tuolloin parempi maalein 7-4. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Indians kohtasivat alkukaudesta Seinäjoella. SPV oli tuolloin parempi maalein 7-4. Kuva: Juha Käenmäki

Indians ja SPV kohtaavat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Otahallissa. Indiansin 26-vuotista taivalta juhlistava ottelu alkaa klo 18.30 ja VeikkausTV näyttää kamppailun.

Lähtökohdat:
Indiansin hyvä alkukausi kääntyi hieman mollivoittoiseen suuntaan ennen MM-taukoa. Joukkue hävisi neljä peliä viidestä viimeisestä kamppailustaan ennen MM-kisataukoa ja lähtee kahdeksannelta sijalta perjantain otteluun. Erikoisuutena voi pitää sitäkin, että kaikki Indiansin neljä perättäistä tappiota tulivat kotikentällä.

Indians on pystynyt pääosin pitämään oman pään pääosin hyvin kasassa ja iskenyt maaleja kohtalaisen hyvin, vaikkakaan ei ole sillä saralla sarjan kärkipäätä. Pelitavallisesti Indians pyrkii hallitsemaan peliä vahvalla pallollisella pelillä, jota kautta joukkue hyökkää ja puolustaa. Paikoin se on toiminut hyvin, mutta toisaalta varsinkin ennen taukoa joukkueen esitykset vaihtelivat paljon otteluiden sisällä.

Indiansin tärkeimpiä pelimiehiä ovat Valtteri Kainulainen (15+6) ja Aaro Astala (11+8). Hyökkäyspäässä tulokas Kevin Nylund (8+7) on esiintynyt vahvasti. Puolustuspäässä tärkeimpiä pelaajia ovat Otto Lehkosuo ja Tuomas Harjula.

SPV on ollut alkukauden pirteimpiä ilmestyksiä ja on kakkosena sarjataulukossa. Ensimmäisestä seitsemästä pelistä joukkue voitti jokaisen, mutta on kärsinyt viidestä viimeistä ottelusta kolme tappiota ja ryhmä jäi tauolle kahden perättäisen 9-8-kotitappion siivittämänä.

SPV on tällä kaudella pelannut melkoisella hurrikaanitaktiikalla ja sen korkea prässi on aiheuttanut monille joukkueille ongelmia. Se on myös toki aiheuttanut turbulenssia omassa päädyssä, sillä vaikka joukkue on tehnyt sarjan eniten maaleja (119), niin 12 ottelussa omissakin on kolissut jopa 79 kertaa.

SPV:n syksyn ykkösnimi on ollut sarjan pörssikärki Jari Hankkio pistein 33+8. Myös Sami Kosken otteet ovat olleet vahvoja ja mies on niitannut tehot 5+26 tiskiin. Puolustuspäässä löytyy myös tehomiehiä, mutta Tuomas Mustosen tehotilaston +19 kannattaa mainita tässä vaiheessa. Maalin suulle SPV:llä on sarjan paras kaksikko. Eero Kosonen on tällä hetkellä maailman paras torjuja ja Rasmus Hasu voisi olla monen muun liigajoukkueen ykköstorjuja.

Ottelusta mielenkiintoisen tekee pelilliset lähestymistavat. Indians pitää palloa maltillisesti, kun SPV:n suunnitelma on pääosin perin erilainen. Alkukauden ottelussa Indians sinnitteli 45 minuuttia, mutta sittemmin SPV paineli voittoon.

Kuumat ja kylmät:
Kuukauden tauon jälkeen osasta pelaajista on vaikea sanoa. Ainakin Kosonen oli MM-kisoissa niin ylivoimaisen hyvä, että jos vain pelaa, niin voidaan laskea automaattisesti kuumaan osastoon. SPV:ltä voi nostaa myös kolmeen viime peliin tehot 3+5 naulanneen Kosken.

Indiansilta voisi nostaa positiivisessa mielessä Astalan ja Kainulaisen, joiden taso on pysynyt pelistä toiseen, mutta kolmen pelin tappioputkessa oleva joukkue alisuoritti monelta osin ennen taukoa. Harjula on sen sijaan ollut kokonaisvaltaisesti hyvässä vireessä koko kauden, vaikka ei tehotilastoissa aina näykään. Kylmistä Indiansin kohdalta pitää mainita kolmosviisikko, joka on pitkälti pakkasen puolella.

Yhteinen historia:
Joukkueet kohtasivat alkukaudesta, jolloin SPV voitti kotikentällään maalein 7-4. Liigahistoriassa voitot ovat menneet seinäjokelaisille samoin 7-4 -lukemin. Viime kaudella Indians voitti molemmat kamppailut melko suurinumeroisesti.

Taistelupari:
Valtteri Kainulainen, Indians – Jari Hankkio, SPV

Kaksi hyvin erilaista pelaajaa, jotka olivat molemmat loppuun asti mukana maajoukkuespekulaatioissa. Kainulainen on työteliäs pelaaja, joka pelaa fiksusti molempiin suuntiin, mutta on myös joukkueensa paras pistenikkari. Hankkio on suoraviivainen ja tämän hetken kovin maalintekijä koko sarjassa. Hankkiokin tekee toki töitä kentällä, mutta ei ole puolustusosaamiseltaan yhtä vahva kuin espoolaiskollega. Joka tapauksessa molemmat ovat jälleen isossa roolissa, kun reikäpallopeli käynnistyy perjantaina.

Kokoonpanot:
Kummallakaan joukkueella ei ole tiettävästi isompia poissaoloja kamppailussa.

Edelliset ottelut:

Indians
16.11. Indians-EräViikingit 5-7
10.11. Indians-Welhot 3-4
9.11. Indians-Happee 8-9 ja.

SPV
17.11. SPV-Nokian KrP 8-9 rl.
11.11. SPV-Classic 8-9
10.11. OLS-SPV 5-8

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Ottelussa tuskin nähdään pientä maalimäärää, mutta toisaalta Indians pystyy parhaimmillaan puolustamaan pallon kanssa varsin kiitettäviä pätkiä. SPV:n vahva ja läpi ottelun jatkunut prässi oli kuitenkin liikaa edellisessä kohtaamisessa. Vierasjoukkue on pelissä ennakkosuosikki, ja Indiansilla on jo hiukan painettakin voittaa otteluita, sillä pudotuspeliviivan alapuolella hamuillaan vielä juuri espoolaisten sijoitusta. Tauko saattoi tulla kuitenkin juuri oikeaan väliin Indiansille.

Maaliarvio: Indians 5, 6, 7 – SPV 7, 8, 9

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.