Classic voitti kärkipelin ja eteni Cup-finaaliin – edessä viime kevään Superfinaalin uusinta

Suomen Cupin finaalit pelataan Tampereella helmikuussa. Arkistokuva: Esa Takalo.

Suomen Cupin finaalit pelataan Tampereella helmikuussa. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigan ykkösen ja kolmosen kohtaamisessa Classic nappasi vähämaalisen 2-0 -voiton Turun Palloseurasta. Tuplapanoksen myötä Classic eteni myös Suomen Cupin finaaliin.

Classicin voiton myötä Suomen Cupin finaalit pelataan 16.2. juuri Tampereella. Miesten finaalissa ”Family” saa vastaansa Happeen, eli loppuottelussa nähdään toisinto viime kauden Superfinaali-joukkueiden kesken. Naisten finaalissa kohtaavat toisensa EräViikingit ja PSS.

Classic eteni nyt kolmatta kertaa perättäin ja neljättä kertaa viiden vuoden sisään Suomen Cupin loppuotteluun.

TPS-ottelussa molemmat joukkueet esittivät varsin kontrolloitua puolustus- ja hyökkäyspeliä. Riskit olivat vähissä ja etua toisesta haettiin maltilla. Se näkyi myös tulostaululla vähämaalisuutena. Toki osansa oli myös molempien joukkueiden maalivahtien tekemisellä asian kanssa. Lassi Toriseva Classicin maalilla pelasi nollapelin 17 torjunnan myötä. Pyry Luukkonen TPS-päädyssä pysäytti 15 laukausta.

Ottelun maaleista vastasivat toisessa erässä Konsta Tykkyläinen, sekä ylivoimalla osunut Sami Johansson. Syötöt jakelivat Aaro Helin, sekä Krister Savonen. Maalien välissä Savonen pääsi yrittämään myös maalintekoa rankkarista, mutta epäonnistui yrityksessään.

Finaalipaikan lisäksi Classic rikkoi 60 pisteen rajan Salibandyliigassa ja nappasi kauden 20. voittonsa. Ero toisena olevaan SPV:hen on nyt 13 pistettä.

Muissa liigapeleissä voittoihin ylsivät kuuden pisteen viikonlopun tahkonnut OLS, sekä niin ikään kaksi voittoa viikonlopulta saalistanut Indians.

Miesten Salibandyliiga 27.1.
17:00 Welhot-Indians 2-5 Ottelutilastot
18:00 OLS-LASB 6-5 Ottelutilastot
18:00 Classic-TPS 2-0 Ottelutilastot Classic Suomen Cupin finaaliin