Murskaava avauserä johdatti Oilersin vierasvoittoon Raholassa

Eino Pesu osui kolmesti KrP:ta vastaan. Kuva: Juha Käenmäki

Nokian KrP ja Esport Oilers kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan pelissä Tampereen Raholassa. Oilers voitti pelin maalein 8-6.

Oilers aloitti pelin todellisella hullunmyllyllä. Peliä oli takana alle viisitoista minuuttia, kun Justus Kainulainen (2), Eino Pesu, Markus Markkola ja Onni Piiparinen olivat vieneet vieraat 5-0-johtoon. Joonatan Kovanen kavensi nopeasti, mutta Pesu ja Rasmus Markelin varmistivat maaleillaan 7-1-erätaukojohdon.

Ensimmäinen erä oli vahvasti Oilersin heiniä, mutta toisesta voi sanoa päinvastaista. Toista erää oli pelattu hiukan yli minuutti, kun Henri Johansson ja kauden ensimmäisen liigapisteensä tehnyt Anton Roth olivat tuoneet kotijoukkueen neljän maalin päähän.

Lisää seurasi, kun Mikko Laakso osui ylivoimalla ja Joona Rantala viimeisteli komean soolon päätteeksi. Tilanne oli 7-5 vieraiden hyväksi ennen kuin ottelun puoliväli oli täyttynyt. Tuon jälkeen molemmissa päädyissä riitti maalipaikkoja, mutta seuraava osuma nähtiin vasta juuri ennen viimeistä vitosta, kun Eino Pesun onnekas viimeistely upposi kotijoukkueen maaliin.

KrP haki tasoitusta vimmatusti loppuun saakka, mutta lopulta nähtiin vain Valtteri Viitakosken yksittäinen kavennusmaali viimeisellä minuutilla, ja pisteet matkasivat Espooseen. Ottelun pistenikkarina kunnostautui kolmesti maalannut Pesu.

Voitto oli Oilersin neljäs perättäinen, ja joukkue nousi ErVin ohi viidenneksi sarjataulukossa. KrP on seitsemäntenä ja matka ylemmille sijoille on kasvanut jo seitsemään pisteeseen.