KrP maksoi kalavelat kotikentällään – TPS yllätti sarjakärjen naisten liigassa

Nokian KrP palasi voittokantaan ErVin kustannuksella. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja EräViikingit mittasivat toisiaan torstaina miesten Salibandyliigassa. Pari viikkoa sitten ErVi oli joukkueiden kohtaamisessa parempi maalein 11-3, mutta nyt KrP maksoi kalavelat 9-5-kotivoitolla.

Kamppailun avausmaali syntyi ajassa 7.38, kun Jere Mattila vei kotijoukkueen johtoon. Johtoasema kesti kuitenkin vain 58 sekuntia ennen kuin Jani Kukkola maalasi Mika Moilasen syötöstä. KrP:n kivikova ykkönen näytti kyntensä seuraavassa osumassa. Ketju sahasi vieraiden puolustuksen terävällä vastaiskulla ja Joona Rantala iski 2-1-osuman.

ErVi pelasi pallollisesti huolimattomasti erän loppuhetkillä ja menetti pallon KrP:lle vaarallisessa paikassa. Tilanteen seurauksena Valtteri Viitakoski iski kotijoukkueen kolmannen osuman siirretyn rangaistuksen aikana pelikellon näyttäessä 19.36. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen, mutta ErVilläkin oli toki hyvät paikkansa lisäosumiin.

Toinen erä alkoi vahvasti kotijoukkueen kannalta ja Emil Eklund iski KrP:n neljännen ajassa 21.51. Ajassa 27.00 Matti Koskela nappasi kahden minuutin jäähyn. ErVi pyöritteli pallon kanssa 34 sekuntia kunnes Mika Moilanen latasi tilanteeksi 4-2. Erän puolivälin jälkeen oli ErVin vuoro pyörittää ylivoimaa. Kotijoukkueen viides maali syntyi, kun Rantala tarjoili paikan Henri Johanssonille, joka laukoi palloon verkkoon.

KrP:n seuraava osuma syntyi jälleen vastaiskusta. Johansson tiputti syvältä ErVi-päädystä pallon Joni Henttoselle, joka maalasi nokialaisten kuudennen ajassa 35.59. Toinenkin erä meni KrP:lle lukemin 3-1 ja kotijoukkue oli toisella kaksikymppisillä vieraita kokonaisvaltaisesti edellä.

ErVi aloitti kolmannen erän hyvällä otteella, mutta se tyrehtyi jo minuutin kohdalla, kun Lauri Kapanen nappasi jäähyn estämisestä. ErVi kesti alivoiman, mutta KrP:n kolmonen taikoi KrP:n seitsemännen tasavoimin. Mattila tarjoili Sami Savolaiselle vapaan paikan, ja U19-maajoukkueen sentteri laittoi pallon sisään varmasti.

KrP otti seuraavien minuuttien aikana kaksi jäähyä ja 5-3-ylivoimalla Kukkolan toinen osuma kavensi tilanteeksi 7-3 ajassa 47.38. Seuraava osuma oli kuitenkin jälleen KrP:n käsialaa. Mikko Laakso oli unohtunut täysin vapaaksi vieraiden maalille ja laituri taiteili pallon varmasti verkkoon seitsemän minuuttia ennen loppua.

Viimeisen vitosen alussa vierasjoukkue käytti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Yritys tyrehtyi jo 21 sekunnin jälkeen, kun Johansson maalasi tyhiin Rantalan syötöstä. ErVi kuitenkin haki lisämaaleja loppuun saakka ja Moilanen sekä Roni Laasonen osuivat vielä viimeisillä minuuteilla. Ottelun etevämmästä osapuolesta ei jäänyt epäselvyyttä kuusikymppisen aikana.

Tilastojen valossa vahvoja olivat eritoten vahvavireinen Rantala (1+3) ja vieraiden Kukkola (2+2) sekä Moilanen (2+1).

KrP:lle voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi Indiansin ohi sarjataulukossa ja on seitsemäntenä. Samalla katkesi nokialaisten kolmen pelin mittainen tappioputki. ErVillä on edelleen meneillään haastava vaihe, ja tappio oli viides viimeisestä kahdeksasta ottelusta. Joukkue on nyt kuudentena ja yhden pelin vähemmän pelannut KrP on seitsemän pisteen päässä takana.

TPS yllätti sarjakärjen Turussa

TPS ja PSS mittasivat toisiaan torstaina naisten liigan ainoassa ottelussa Turussa. TPS yllätti sarjakärjen maalein 4-1.

Molemmat joukkueet osuivat avauserässä kertaalleen. Sofia Leino osui toisessa erässä ja tuo maali jäi lopulta voittomaaliksi, sillä kolmoserän ainoat osumat merkittiin TPS:lle.

Leino oli TPS:n voiton avainpelaaja iskien tehot 2+2. Jenna Saario komppasi pistein 1+1.

Voitto oli TPS:n toinen perättäinen ja turkulaisryhmä nousi Pelicansin ohi kuudenneksi. PSS jatkaa sarjakärjessä, mutta tappio oli joukkueelle toinen perättäinen.