NST:llä hyvä salibandypäivä – naiset voittivat kotona, miehet Helsingissä

NST:lle vihdoin varsinaisen peliajan voitto naisten liigassa. Kuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigassa pelattiin keskiviikkona runkosarjan jumbokamppailu. NST otti kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa kaatamalla ÅIF:n kotonaan maalein 5-1.

Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, mutta kahdessa viimeisessä erässä nähtiin vain kotijoukkueen osumia. NST:n ratkaisijoita olivat ykkösviisikon Juuli Hakkarainen (2+1), Liisa Laapio (1+1) ja Sofia Sinkko (1+1).

NST:lle voitto oli kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Se tuli kierros ennen runkosarjan päätöstä, ja kolme pistettä nostivat sen tasapisteisiin toiseksi viimeisenä olevan ÅIF:n kanssa, mutta sipoolaisilla on parempi maaliero. ÅIF:lle tappio oli viides perättäinen.

Miesten Divarissa miteltiin keskiviikkona yksi ottelu. NST haki Helsingistä selkeän 7-1-vierasvoiton.

Ottelu ratkesi kahdessa ensimmäisessä erässä, kun vierasjoukkue rallatteli taululle 6-0-johtolukemat, eikä viimeinen erä tarjonnut enää jännitettävää. NST:n teholinkona kunnostautui Ville Alkki (1+2). Jesse-Samuli Huppunen naulasi kaksi maalia puolustajan paikalta.

NST:llä on tällä hetkellä erittäin hyvä vire, ja se porhaltaa neljän ottelun voittoputken seurauksena neljäntenä, ja voi vielä voittaa runkosarjan. Viimeisestä kymmenestä pelistä se on hävinnyt vain kaksi. EV Akatemia on sijalla 11 ja sille tappio oli kolmas putkeen. Se on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistä vain kaksi. Akatemialla on vain yksi runkosarjan peli pelaamatta ja Josba sekä Nurmon Jymy hönkivät kahden pisteen päässä niskaan.