Divarit

Yksi kaikkien aikojen tehopakeista palaa yllättäen pääsarjoihin: ”Yhden pelin ”diilillä” mennään”

20.02.
2019
Divarit

Sami Lehtinen (oik.) pelaa tänään miesten Divarissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Puolustaja Sami Lehtinen, 34, palaa tänään salibandyn pääsarjoihin miesten Divarissa. Lehtinen pelaa keskiviikkoiltana NST:tä vastaan Mosahallissa.

Lehtisen edellinen pääsarjakausi oli 2015-16, jolloin hän pelasi liigaa Erässä ja Divaria Erä Akatemiassa. Kaikkiaan Lehtinen on pelannut yli 400 Salibandyliigan ottelua runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Runkosarjassa 333 pelattua ottelua ovat tuottaneet tehopisteet 137+132=269, ja se on epävirallisessa pakkipörssissä kaikkien aikojen kovin lukema Salibandyliigassa. Tällä kaudella Lehtinen on pelannut M35-ikäluokan SM-sarjaa Dalmacin riveissä.

Minkä vuoksi palaat pääsarjaan parin vuoden tauon jälkeen?
– Teen talkoohommia seuran eteen. Eli pelaajapulaa on sairastumisten ja A:n pelin päällekkäisyyden takia. Mikä ettei, kun tarjottiin mahdollisuutta.

Minkälainen tuntuma sinulla on Divarin tämän hetken pelivauhtiin?

– Pelejä on seurattu jonkun verran tällä kaudella ja Divarin tasohan on todella kova ollut jo monta vuotta. Se miten itse pysyy kyydissä on täysin arvoitus, mutta koetetaan ”mihumaisesti” pysyä poissa jaloista, ja pelata fiksusti.

Pelaatko koko loppukauden Akatemiassa?

– Yhden pelin ”diilillä” mennääne eli ei lupailla tässä kohtaa sen enempää. Intressini ovat isosti tässä kohtaa kuitenkin tuolla valmennushommissa ja siellä riittää työsarkaa keväällä asti.

Onko mahdollista, että peliura jatkuisi vielä kauden jälkeen pääsarjoissa?

– Koskaan ei varmaan kannata sanoa ”ei koskaan”, mutta pääsarjatasolla minua tuskin tullaan näkemään enää.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen