Kuin kaksi marjaa? Classicin nuori hyökkääjä kuulee lähes viikoittain vertauksia Eemeli Saliniin

Pituuden lisäksi Konsta Tykkyläistä ja Eemeli Salinia yhdistävät pelipaikka ja pelityyli. Kuvat: Salibandyliiga

Pituuden lisäksi Konsta Tykkyläistä ja Eemeli Salinia yhdistävät pelipaikka ja pelityyli. Kuvat: Salibandyliiga

Classicin kakkosketju jatkoi pisteiden tekoa myös toisessa välieräottelussa Esport Oilersia vastaan. Tamperelaisten 3–8-voittoon päättyneessä ottelussa 21-vuotias Konsta Tykkyläinen osui kahdesti.

Tykkyläinen on ”Familyn” oma kasvatti ja takonut vuosien mittaan hurjia tehopisteitä juniorisarjoissa. Tällä kaudella vastuu on kasvanut, sillä kärkinimien takaa nuoret pelaajat ovat päässeet yhä isompaan rooliin.

Isokokoinen laitahyökkääjä pelasi runkosarjassa 25 ottelussa ja saalisti niissä tehopisteet 6+9=15.

Oilersia vastaan Tykkyläinen oli oivassa vedossa kakkosketjussa. Nuorukainen saalisti tehot 2+0, kuten myös laituripari Oskari Heikkilä. Keskellä operoinut Joonas Pylsy puolestaan rikkoi pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätyksen 0+6-tehoillaan.

Myös Tykkyläinen pääsi nauttimaan Pylsyn tarjoiluista.

– Ensimmäisessä maalissani pääsimme hyvin kääntämään. Pylsy heitti puolisokkona syötön, ja osasin vähän odottaa sitä. Toisessa käänsimme myös hyvin, ja näin että etukulmassa oli tilaa, minne sitten ammuin, Tykkyläinen kertasi osumiaan.

Kasvanut vastuu on maistunut hyökkääjälupaukselle.

– Siitä pitää muistaa myös kiittää tehojen muodossa, kun vastuuta tulee.

Tykkyläistä seuratessa kentällä tulee väkisin mieleen samaa laitaa paahtava Classicin ykköskentän laituri, Eemeli Salin.

Classicin sivujen mukaan Tykkyläinen on 194-senttinen, kun taas Salin 195.

Pituuden lisäksi miehiä yhdistävät rightin puolen lapa, jossain määrin pelityyli ja jopa samannäköisyys. Tykkyläinen myöntää sen itsekin, ja on saanut kuulla aiheesta.

– Kyllähän siitä välillä kuulee, melkeinpä viikoittain, hän hymähtää.

– Olen jo tottunut siihen ja ihan hauskaahan se on. On meissä varmasti pelillisesti jotain samaa, mutta erojakin on. Salinissa on ainakin hyvä malli, ja voin koettaa päästä samalle tasolle.

Asian pystyi vielä vahvistamaan ketjukaveri Pylsy.

– Hehän näyttävät vähän toisiltaan. Ja ovat vähän samantyylisiä pelaajiakin. Mutta molemmat ovat myös vähän kilttejä kentällä.

– Tykkyläinenkin voisi käyttää enemmän kroppaansa hyväksi, koska noin isolta on vaikea saada palloa pois. Hän voisi olla ilkeämpi. Tänään hän pelasi tosi hyvin, otti monta hyvää katkoa ja jaksoi painaa puolustuspäässä, Pylsy kuvaili.

Nyt, kun välieräsarja on 2–0 Classicille, Tykkyläinen muistuttaa, että hyvän olon tunne ei saa ottaa valtaa.

– Täytyy nollata tämä peli ja muistaa, että seuraavakin alkaa 0–0:sta. Mitään ei saa ilmaiseksi, ja lähdemme kairaamaan taas voittoa sunnuntaina.