Tikit silmäkulmassa raatanut Kukkola pettyneenä: ”Liikaa tuli pallollisia virheitä”

Jani Kukkola sai toisessa puolivälieräottelussa kovan tällin silmän seutuville Jari Hankkion mailasta. Kuva: Juha Käenmäki.

Jani Kukkola sai toisessa puolivälieräottelussa kovan tällin silmän seutuville Jari Hankkion mailasta. Kuva: Juha Käenmäki.

EräViikinkien kausi päättyi puolivälieriin, kun SPV oli parempi voitoin 4-1. Pääkallofi haastatteli ErVi-kippari Jani Kukkolaa ratkaisevan pelin jälkeen.

Lauantain ottelussa ErVi koki 12-9 -tappion. Eritoten pelin toinen erä oli todella runsasmaalinen.

– Tässä oli samoja piirteitä kuin aiemmissa peleissä, mutta me onnistuimme nyt paremmin maalinteossa ja olimme kaksi erää hyvin mukana. Liikaa tuli pallollisia virheitä omassa päässä ja tuollaiset maalintekijät kyllä niistä rankovat, Kukkola kommentoi pelin jälkeen tuoreeltaan.

– Emme olleet vielä valmiita menemään pidemmälle. Oppirahoja maksellaan. Kaveri oli parempi ja eteni oikeutetusti jatkoon. Sarjassa maalinteko oli meille vaikeaa. Kaverin maalivahti otti toki hyviä koppeja, mutta siitä määrästä mitä meillä oli 2v1-hyökkäyksiä, pitäisi laittaa enemmän palloa pussiin, Kukkola jatkoi.

Toisessa erässä nähtiin kaikkiaan 13 maalia, eikä peli tuntunut olevan kummankaan hallussa. Kukkolankin mukaan peliin oli tavallaan hankala päästä sisään sen aikana.

– Kyllähän se tietyllä tavalla oli hankalaa. SPV:n pelitapa tiedettiin kyllä, eikä sarjassa mitään yllätyksiä tullut, mutta jotenkin nimenomaan se yllätti miten vaikeaa meidän oli päästä sieltä paineen alta välillä pois. Oli toki hyviäkin vaiheita siinä, mutta liikaa tuli ”oksakosketuksia.”

Koko kausi oli ErVille haastava. ErVi-kapteenin mukaan missään vaiheessa ei kaudella tullut varsinaisesti tasaista vaihetta.

– Meillä oli paljon loukkaantumisia ja tekeminen oli rikkonaista kauden aikana. Oli ylä- ja alamäkiä ja hyvin epätasaista. Alkukaudesta tuntui että pelasimme parempaa peliä kuin loppuvaiheessa. Emme saaneet sellaista nousujohteisuutta rakennettua tähän vaiheeseen, johon olisimme sitä tarvinneet, Kukkola sanaili.

Kukkola itse sai sarjan aikana kovan tällin Jari Hankkion mailasta silmäkulmaansa. Näkö on kuitenkin tallella, vaikka silmänympärys on edelleen mustana.

– Ihan OK tilanne sen suhteen. Tikkejä on, mutta näkö on ihan hyvä. Vahinkoja sattuu, eikä siinä mitään. Olisi se toki kiva, että niistä omakin joukkue silloin hyötyisi, mutta sillä kertaa ei hyötynyt, Kukkola totesi viitaten tuomarilinjaan.

ErVi seurana otti kantaa vahvasti tuomaritoimintaan sarjan aikana. Kukkolakaan ei näe positiivisena asiana, että tuomaripari vaihtuu joka peliin.

– En tiedä juttelevatko parit keskenään vai eivät, mutta kyllähän se linja vaihtelee. Se olisi tasapuolista, kun tuomarit tietäisivät mitä on tapahtunut edellisessä pelissä ja alkavat tuntemaan pelaajia ja heidän koiruuksiaan ja saisivat niitä sitä kautta paremmin pois. Puhtaalta pöydältähän joka peli alkaa, mutta näkisin, että olisi parempi, jos tuomaripari pysyisi samana koko sarjan, Kukkola päätti.