Tulikuuma puolivälieräsarja päättyi trilleriin – kakkosketju johdatti TPS:n välieriin

Sami Saarinen (valkoisessa) tulitti kaksi osumaa KrP:n verkkoon puolivälierässä. Kuva: Esa Takalo

Turun Palloseura eteni 4-2-voitoin jatkoon huimasta Salibandyliigan puolivälieräsarjasta, kun se kaatoi kuudennessa kamppailussa Nokian KrP:n maalein 3–4. Turkulaisten jokaisen osuman iski liekeissä ollut kakkosketju.

Nokittelun kohteeksi useammin kuin pari kertaa historian saatossa joutuneessa Raholan hallissa oli erinomainen tunnelma läpi 60-minuuttisen. Siitä pitivät huolen turkulaisten noin 30 hengen faniryhmä ja KrP:n kotiyleisö.

Mustavalkoinen vierasjoukkue oli ottelun avauserässä parempi. Vahvat pallolliset jaksot alkoivat tuottaa selkeitä maalipaikkoja, mitä pidemmälle erä eteni.

Avausmaali nähtiin Sami Saarisen taidonnäytteestä ajassa 9.44. Hyökkääjä pääsi ensimmäisenä keskustaan pomppimaan jääneeseen palloon, ja tinttasi sen ilmasta voimalla verkkoon.

TPS:n kakkosketju oli asialla toistamiseen erän aikana. Avausmaaliin syöttöpisteen kirjauttanu Jaakko Hautamäki löysi Saarisen vasemmalta laidalta, ja tämä pääsi lyömään numerot 2–0:aan.

Kakkosen tulitus jatkui

Kakkoserä sai värikkään alun, kun ensin Mikko Laakso avasi ”näätien” maalihanat ja huudatti Raholan kotiyleisöä. Heti seuraavassa vaihdossa TPS kuitenkin kuittasi, ja lisäsi eron kahteen maaliin. Juuso Alinin puolesta kentästä maalille lähtenyt pomppusyöttö yllätti Arvid Vonkin ja livahti varusteiden välistä verkon perukoille.

TPS:lle tarjoutui mahdollisuus lyödä isommatkin numerot taululle, kun KrP-puolustaja Matti Koskelan maila osui Juho Sorria epäonnistuneen laukauksen jälkeen kasvoihin. Koskela lähti istumaan viiden minuutin huitomisjäähyää tilanteesta.

Nokialaiset pelasivat kuitenkin alivoimansa taidokkaasti, ja pitivät pallon pois vaara-alueelta useiden minuuttien ajan. TPS:n ylivoima jäi ponnettomaksi.

Erän viimeisillä sekunneilla turkulaiset kuitenkin iskivät, ja jälleen asialla oli kakkosviisikko.

Mikko Hautaniemi nappasi pallon kanttiin ja tulitti viuhuvan vedon etualanurkasta sisään. Pelikelloon jäi aikaa vaivaiset kahdeksan sekuntia, kun tilanne muuttui 1–4:ään.

Lähelle, mutta ei tarpeeksi

Tappioaseman sisuunnuttamana KrP painoi päälle heti päätöserän alussa. Tuloksena oli lähes kahden minuutin 5–3-ylivoima, kun TPS rikkoi kahdesti peräkkäin. Turkulaisten tähti Miko Kailiala yritti rauhoittaa omaa vaihtopenkkiään pahimmalta tunnekuohulta.

KrP käytti ylivoimansa hyväksi. Joonatan Kovasen rannelaukaus helähti takayläkulmaan ja nosti kotijoukkueen kahden maalin päähän.

Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua TPS sortui jälleen jäähyyn – tällä kertaa asialla oli Eero Jalo ja syynä maasta pelaaminen.

KrP:n mylly pyöri turkulaisten päässä, mutta maali jäi syntymättä. Lähimmäksi pääsi Mikko Laakso, jonka laukaus pysähtyi viime hetkellä Pyry Luukkosen jalkatorjuntaan. Mutta juuri, kun TPS tuli täysilukuiseksi, pallo pomppi maaliin.

Turkulaiset protestoivat osuman syntyneen KrP-pelaajan potkaisemana, mutta 3–4-maali hyväksyttiin ja merkittiin Jere Oksasen nimiin.

Maalia lähemmäksi KrP ei kuitenkaan päässyt, kun kuudella viittä vastaan pelaaminenkaan ei tuottanut tasoitusta. Loppusummerin soidessa TPS otti huiman vierasfaniporukkansa kanssa ilon irti voitosta.

Kyseessä on TPS:n liigahistorian ensimmäinen kerta välierävaiheessa. Vastaan siinä astelee Seinäjoen Peliveljet.

Nokialaisilla sen sijaan alkoi kesäloma.