Ville Lastikka käänsi pelin ja ratkaisi Porissa – Steelers yhden voiton päässä säilymisestä

Ville Lastikka ratkaisi toisen putoamiskarsintaottelun loppuhetkien maaleillaan Steelersille. Arkistokuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan playoutit jatkuivat sunnuntaina Porissa, missä Karhut kohtasi Hämeenlinnan Steelersin. Vierasjoukkue nappasi 4–6-voiton jännittävien vaiheiden jälkeen ja on nyt voiton päässä suorasta säilymisestä.

Päätöserään lähdettäessä vieraat olivat maalin etumatkalla, mutta iloa ei riittänyt pitkäksi aikaa. Juha Tikka iski ajassa 44.09 Karhut 3–3:een ja huudatti kotiyleisöä.

Neljä minuuttia myöhemmin helisi taas vieraiden päässä. Tuomas Puisto tarjoili ja Benjamin Lepola viimeisteli Karhujen 4–3-johtomaalin.

Osat kuitenkin kääntyivät nopeasti. Ensin Jose Takala tasoitti pelin ajassa 55.38 ja 19 sekuntia myöhemmin Ville Lastikka laukoi Steelersin johtoon.

Lastikka oli lopulta se, joka ratkaisi ottelun. Vajaa kolme minuuttia ennen loppua Nico Jonaeson toimi syöttäjänä, ja tähtihyökkääjä Lastikka pääsi iskemään 4–6-numerot tulostaululle.

Siitä Karhut ei enää toipunut, ja Steelers pääsi juhlimaan voittoa.

Playout-sarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa. Sarjan hävinnyt joukkue karsii liigapaikasta Divarin toiseksi tullutta vastaan.

Miesten Salibandyliigan playoutit (paras viidestä)
Karhut-Steelers 4–6 (voitot 0–2) Ottelutilastot Kari Sahan (Urheilusuomi.com) ottelukuvat