Classic aloitti finaalit hirmuisella avauserällä – TPS toipui, mutta joutui taipumaan

Classic aloitti finaalisarjan kotivoitolla. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Turun Palloseura kohtasivat lauantaina ensimmäisessä miesten Salibandyliigan finaalissa Tampereella. Classic voitti avauspelin maalein 8-3 ja johtaa sarjaa voitoin 1-0.

Kotijoukkue tuli otteluun alkuun todellisella hirmumyrskyotteella. Avausmaali näki päivänvalon ajassa 4.47, kun Aaro Helinin syöttö lipui Atte Eroselle, joka täräytti pallon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Classic pääsi ylivoimalle, jonka Sami Johansson päätti lähes täydellisellä kudilla 28 sekunnin pyörityksen jälkeen.

Classic loi erässä lukuisia loistopaikkoja terävistä vastaiskuista. Pelikellon näyttäessä 13.33 Joonas Pylsy tarjoili vastaiskussa pallon Juha Kivilehdolle, joka viimeisteli pudotuspelikevään avausosumansa. Kaksi minuuttia ennen taukoa TPS sai hiukan valoa vaikeaan tilanteeseen, kun joukkue pääsi ylivoimalle. Classic pelasi hienosti alivoimaa, ja seitsemän sekuntia ennen loppua TPS lahjoitti pallon Pylsylle, joka naulasi erälukemiksi 4-0.

TPS oli erässä käytännössä täysin jyrän alla, eikä päässyt luomaan maalipaikkoja nimeksikään. TPS:n pelaaminen oli yllättävän rohkeaa ja avonaista. Se sopi mainiosti Classicin pirtaan. Classicin pallollinen pelaaminen oli erittäin laadukasta, ja joukkue loi paikkoja pitkistä hyökkäyksistä ja vastaiskuista.

Toinen erä oli täysin erilainen kuin avauserä. Classic aloitti vahvasti, mutta loppuerä oli vieraiden heiniä. Ajassa 28.14 TPS pelasi pallon Toni Salmiselle, jonka pudotuspelikevään avausosuma upposi Classic-maalin alakulmaan. Siitä ei kulunut kahtakaan minuuttia, kun TPS pelasi komean vastaiskun, jonka Sami Saarinen päätti maaliin.

Lähes heti perään TPS pääsi ylivoimalle. Classic pelasi vahvan alivoiman, mutta lähti sen jälkeen turhan innokkaasti hyökkäämään. Janne Nurminen laukoi 1 vs 1 -tilanteessa tarkasti etukulmaan ja peli oli 4-3 ajassa 32.29. Erän loppua kohden TPS puolusti fiksusti pallon kanssa, eikä hätiköinyt. Pallollisen pelin laadun sekä puolustuspelin parantuminen oli tärkeää TPS:n vahvan erän suhteen. Classic sen sijaan pelasi yllättävän heikosti pallollisesti ja ylipelasi tilanteita. TPS-vahti Pyry Luukkonen torjui erinomaisesti erässä tulleet Classicin vaaralliset tilanteet.

Kolmannessa erässä Classic aloitti jälleen vahvasti. Pylsy viimeisteli parin minuutin pelin jälkeen vastaiskusta kovalla kudilla. Ajassa 45.59 TPS:n Toni Salminen otti hölmön jäähyn, ja Classic sahasi pallon maaliin ylivoimalla. Osumasta vastasi Janne Lamminen. Ennen viimeistä kymppiä Oskari Heikkilä karkasi vastaiskusta läpi ja sijoitti pallon Luukkosen jalkojen välistä maaliin, joten viimeiselle kympille mentiin lukemissa 7-3.

TPS sai heti viimeisen kympin alussa ylivoiman, jonka Classic jälleen selvitti, vaikka pallo kävi hyvin lähellä maalia. Viimeisellä vitosella TPS käytti aikalisänsä, ja pelasi ilman maalivahtia, mutta Johansson osui vielä tyhjään maaliin.

Kolmoserässä Classic oli tehokas, puolusti hyvin ja hyydytti TPS:n kirivaiheen mallikkaasti. Erikoistilanteissa kotijoukkue oli selkeästi turkulaisia parempi koko ottelun ajan. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Pylsy ja Johansson tehoin 2+1. Ottelua seurasi paikan päällä 1271 silmäparia.

Classic johtaa sarjaa voitoin 1-0 ja toinen osaottelu pelataan tiistaina Turussa. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.