Divarit

”Salimarkusta” salisudeksi – Toni Lötjönen tilkitsee ensi kaudella VSS:n maalinsuuta

04.08.
2019
Divarit

Squash- ja mallimaailman aikoinaan valloittanut Toni Lötjönen edustaa ensi kaudella Vihdin Salisusia. Kuva: Mika Hilska

Miesten kakkosdivisioonan Etelä-Suomen B-lohkossa pelaava Vihdin Salisudet julkaisi lauantaina jonkinasteisen uutispommin, kun se kertoi, että ex-liigavahti Toni Lötjönen, 40, edustaa ensi kaudella joukkuetta.

Lötjönen ei ole pelannut seitsemään vuoteen pääsarjoissa tai Divareissa, mutta ikämiesten SM-sarjan otteluita on kertynyt SC Dalmacin riveissä. Liigaurallaan Lötjönen ehti pelata 207 peliä SSV:ssä, HIFK:ssa ja SBS Porista. Maalivahti pelasi myös Ruotsin liigaa. Palkintokaapista löytyy kolme Suomen mestaruutta ja Euroopan Cupin voitto.

Viime vuosina Lötjönen on esiintynyt lähinnä salibandyasiantuntijan tehtävissä (muun muassa Pääkallo.fi:n toiminnassa), ja on keskittynyt eritoten bodausharrasteeseensa. Voimailulajit pysyvät tulevaisuudessakin Lötjösen pääfokuksena.

– Ekojen treenien perusteella aika paljon matkaa pelaavaan kokoonpanoon. 7 vuotta lopettamisesta jättää pelikuntoon jäljen kuin Juha Tapion biisit. Mutta katsotaan pystyykö valmentaja (Oskari) Saari jostain pölyn alta kaivamaan sen vanhan Lötjösen esiin, Lötjönen kommentoi joukkueen Facebook-sivuilla.

Toinen kova VSS-hankinta julkaistiin myöhemmin illalla, kun M-Teamissa viime vuodet viihtyneen Janne Makkosen pelaajasopimus näki päivänvalon. M-Team oli jo aiemmin kesällä julkaissut ensi kauden joukkueensa, josta myös Makkosen nimi löytyi, mutta miehen ura jatkuu kakkosdivisioonassa. Divarin runkosarjassa 100 ottelua pelannut (107+71) Makkonen on ollut vuosia joukkueen parhaita pistenikkareita. Liigaotteluita hyökkääjän tililtä löytyy 34 (12+12).

– Hienot kuusi vuotta takana M-Teamissä, mutta työ- ja siviilielämän kiireiden vuoksi aika jäi liian kortille pääsarjatasolla pelaamiseen. Polte pelaamiseen ja kilpaurheiluun on kuitenkin edelleen kova ja VSS tarjosi tähän vastineeksi parhaan kokonaisuuden. Joukkueessa on ennestään jonkin verran tuttuja pelikavereita vuosien varrelta, joka helpotti päätöstä, Makkonen kertoi VSS:n Facebook-sivulla.

– Janne mahtuisi pelitaitojensa puolesta mihin tahansa divarijengiin, joten on sanomattakin selvää että meille on iso asia että hän valitsi VSS:n. Turha kai höpötellä mitään vaatimatonta valmennusjargonia, miehen tehot vuosi toisensa jälkeen kertovat kaiken oleellisen: Janne on meille todella kova vahvistus ja hieno esikuva nuorille Susille, Oskari Saari suitsutti tuoretta suojattiaan.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen