Maajoukkueet

Jonaesonin maajoukkueuralle hyvä startti: ”Kyllä minä pärjään täällä”

09.11.
2019
Maajoukkueet

Nico Jonaesonin maajoukkueura on lähtenyt mallikkaasti liikkeelle. Kuva: Anssi Koskinen

Nico Jonaeson on toinen niistä Suomen miesten salibandymaajoukkueen pelaajista, jonka maajoukkueura käynnistyi Suomen EFT-turnauksessa. Perjantaina Suomi kohtasi Tshekin Jonaesonin kotiareenalla Hämeenlinnassa ja lauantaina Sveitsin Tampereella.

Jonaesonia oli tarkoitus haastatella jo perjantain pelin jälkeen, mutta paikalla olleen Pääkallo.fi:n toimittajan mukaan Jonaesonilla oli niin paljon kysyntää paikallisten fanien keskuudessa, että haastattelua lykättiin lauantaille.

– Oli tietysti hienoa päästä pelaamaan. Ensimmäinen erä meni siinä vähän haistellessa, katsellessa, tunnustellessa ja vähän aristellessa. Ei oikein päästy pelaamaan pallon kanssa varsinkaan ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä saatiin palloakin, ja päästiin sen kanssa touhuamaan. Sitä kautta pääsimme myös hyvin peliin mukaan. Onneksi voitettiin peli, Jonaeson kertasi perjantain Tshekki-peliä.

Hyökkääjällä on nyt takanaan kaksi ottelua, ja molemmissa mies on onnistunut hyvin.

– Vauhti on tuntunut siltä, että kyllä minä pärjään täällä. Moni epäili, että riittääkö minun taso täällä, mutta toistaiseksi on sujunut ihan ok. Vielä kun saisi kaikki paikat kuntoon, jos se urheilijalle on ylipäänsä mahdollista, niin varmasti sitten vielä paremmin, Jonaeson kommentoi.

Lauantain Sveitsi-pelissä Jonaeson, Ville Lastikka ja Joonas Pylsy pääsivät pelaavaan kokoonpanoon mukaan toisessa erässä. Tulostakin tuli, sillä Lastikka iski kaksi maalia. Ensimmäisen niistä syötti vanha Steelers-tutkapari Jonaeson. Piste oli ensimmäinen maajoukkueessa.

– On sillä tietysti jonkinlainen merkitys, kun pisteitä kuitenkin tykkää tehdä. On se aina hieno juttu tehdä pisteitä.

Lastikka ja Jonaeson tekivät tutkaparina tuhojaan viime kaudella Steelersissä. Yhteisiä kausia on alla myös aiemmilta vuosilta. Parvaljakon sävel on löytynyt myös maajoukkueessa.

– Eilen oltiin aika vähän pallon kanssa, kuten todettua. Tänään päästiin niiden kahden pelatun erän aikana olemaan pallon kanssa enemmän. Kyllä se on mukavampaa pelata pallon kanssa, vaikka täällä ei vielä uskalla viljellä ihan samanlaisia syöttöjä kuin tuolla liigassa aikoinaan. Onhan se kiva pelata Villen kanssa, mutta täällä on ihan sama kenen kanssa pelaa, sillä kaikki ovat ihan päteviä kavereita, Jonaeson vakuutti.

Suomi kaatoi Tshekin perjantaina maalein 3-2 ja Sveitsin lauantaina 3-1. Vähämaalisissa peleissä Suomen suoritusta voi kuvailla kliiniseksi, vaikka Tshekki-peli ei ollutkaan mikään varsinainen nappisuoritus.

– Ollaan päästetty yhteensä kolme maalia niin pitäähän siihen olla tyytyväinen. Vaikkei sinänsä mistään pisteistä pelata niin jos voittaa pelejä, niin siihen täytyy olla tyytyväinen, ja aina se on hyvä juttu. Vähän siinä perjantain pelissä oli minun ja muidenkin mielestä sellaista ajatusta, että olisi voinut olla parempaa pallollista peliä. Mielestäni Tshekki puolusti hyvin ja tiiviisti. Tässä pelissä pelattiin paremmin pallollisesti ja olisi voinut tehdä muutaman maalin enemmänkin, Jonaeson ruoti joukkueen esityksiä.

Sunnuntaina nähdään viikonlopun odotetuin kamppailu, kun Suomi ja Ruotsi mittelevät Vantaalla.

– Katsotaan pääsenkö pelaamaan. Olen aina pikkupojasta asti nähnyt, kun Ruotsi voittaa ja Ruotsi voittaa. Muutamat kisat Suomikin on voittanut, mutta joka tapauksessa vastassa on ihan päteviä kavereita, kuten tietysti näissä muissakin joukkueissa. Innolla odotan ja toivottavasti pääsen näyttämään ja pelaamaan, Jonaeson päätti.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen