Lehkosuo suitsutti tunnelmaa ja Stenforsin voittomaalia : ”Oli aika upea leffaloppu peliin”

Otto Lehkosuo luuti Krister Savosen pakkiparina Ruotsia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Otto Lehkosuo luuti Krister Savosen pakkiparina Ruotsia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin välisestä EFT-ottelusta muodostui todellinen trilleri Vantaan Energia Areenalla. Monivivahteinen ottelu päättyi lopulta Suomen 6-5-voittoon, jolla varmistui myös EFT-turnauksen voitto.

Avauserässä Suomi hallitsi pallollista peliä, ja piti Ruotsin poissa maalipaikoilta. Erätauolle mentiin Suomen 2-0-johdossa. Toisessa erässä Ruotsi pisti hirmumyrskyvaihteen päälle, ja laittoi Suomen pesukoneeseen. Pallo ja miehet liikkuivat, jonka myötä länsinaapuri pääsi 4-2-johdossa päätöserään.

Kolmoserässä Suomi osui kahdesti nopeaan tahtiin heti erän alussa. Kotijoukkue käväisi johdossa, mutta Ruotsi tasoitti rankkarista. Voittomaali syntyi loppuminuuteilla, kun Lauri Stenfors iski voittomaalin.

Pitkänhuiskea Otto Lehkosuo kertoi ”ansojen” virittämisestä ottelun kohdalla.

– Puhuttiin kopissa, että ensimmäiseen erään Ruotsi viritti ansan, ja sitten me viritettiin ansa toisessa erässä. Aika hyvin onnistui, kun päästiin vielä viimeisessä erässä rinnalle ja ohi. Oli aika upea leffaloppu peliin, kun saatiin pari minuuttia ennen päätöstä voittomaali. Hienosti vielä taisteltiin tuo 6-5 -peli lopussa, puolustaja Lehkosuo kertasi pelin jälkeen.

Vantaalla oli yleisöä yhteensä 2241 katsojaa, mikä on kova lukema MM-kisojen ulkopuolella. Jännittävä ottelu nosti myös tunnelman kattoon.

– Ihan mielettömän siistiä. Tosi hienosti oli järjestetty täällä Suomessa, että pelattiin kolmessa paikassa. Ihan mielettömän upea oli pelata, kun joka paikkaan saatiin yleisöä, ja tänään varsinkin oli yli 2000 ihmistä paikalla pitäen tosi hyvin meteliä. Päälle vielä 6-5 -voitto, joten ei paljon parempaa voisi olla, Lehkosuo hehkutti.

Lehkosuo pääsi pelaamaan Ruotsia vastaan maailman kärkipelaajiin kuuluvan Krister Savosen kanssa. Savosta voi hyvällä syyllä pitää maailman parhaana puolustajana. Kakkosviisikko teki yhden maalin, kun Joona Rantala räväytti tasoitusmaalin kolmannen erän alkuminuuteilla. Omissa ei soinut kertaakaan.

– On se aika huima peluri. Helpottaa tosi paljon prässin purkamisessa, kun pystyy hassuttelemaan vastustajia niin hyvin. Puolustuspelissä löysimme yhteisen sävelen ja saatiin pidettyä vastustaja poissa hyviltä paikoilta. Hyvin meni mielestäni.

Lehkosuo pelasi perjantaina Hämeenlinnassa, mutta lauantain Sveitsi-peli jäi välistä. Puolustaja ei ole erityisen kokenut maajoukkuepelaaja, sillä tilillä oli ennen viikonloppua vain kuusi maaottelua.

– Tshekki-pelin avauserä meni vähän jännittäessä. Sen jälkeen löydettiin hyvä yhteissävel myös hyökkäyskolmikon kanssa. Luotiin paljon paikkoja, olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja siinä pelissä. Tänään oltiin aika paljon pallotta, mutta pakka pysyi hienosti kasassa. Joona (Rantala) teki hienon yksilömaalin hienolla laukauksella. Aika erilaisia pelejä oli, mutta tosi hienoa oli pelata, Lehkosuo kertasi.

Puolustajan peli kulki hyvinkin mallikkaasti, vaikka Lehkosuo on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista. Liigapelejä ei ole kertynyt kovin montaa, ja syy huilipeliinkin löytyy terveydellisestä tilanteesta.

– Nyt on aika hyvä tilanne itse asiassa, mutta perättäisinä päivinä ei saa rasittaa itseään, ja siksi piti ottaa tuo yksi huilipäivä tuohon väliin. Nyt alkaa olla jo voitettu se vaiva. Kiva oli päästä pelaamaan tällaisia pelejä nyt. Liigassa ehdin pari peliä pelata ennen tätä, ja melkoinen hyppäys oli näihin otteluihin. Ihan hyvin meni omasta mielestä, Lehkosuo päätti.