Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Oona Kaupin superesitys pelasti Suomen nöyryytykseltä

12.12.
2019
Maajoukkueet

Oona Kauppi (vas.) ja Paulina Hudakova olivat Suomi-Slovakia -pelin kaksi kirkkainta tähteä. Kuva: Fabrice De Gasperis, www.mediafab.ch

Suomen naisten salibandymaajoukkue selvitti tiensä MM-välieriin kaatamalla Slovakian torstaina puolivälierissä maalein 8-6.

Suomen esitys oli hyvinkin hapuileva, ja pahimmillaan Slovakia johti alussa Suomea 2-0 ja nousi kolmoserän alussa maalin päähän kolmen maalin takaa. Suomen puolustuspelissä ei ollut juuri kehumista tälläkään kertaa ja Slovakia pääsi paikoin rokottamaan Suomea liiankin helposti.

Suomella oli edelleen vaikeuksia myös pitkien hyökkäysten kanssa. Näennäiseen pallonhallintaan sinivalkoiset kuitenkin pääsivät ainakin ajoittain. Edelleen vaikuttaa siltä, että Suomi ei saa materiaalistaan irti tarpeeksi ja sen vuoksi arvosanat ovat melko heikkoja pääpainoltaan.

Oona Kauppi oli Suomen sankari tehtyään viisi maalia Suomen kahdeksasta osumasta. Kaupin suoritus oli maailmanluokkaa siinä missä Slovakia Paulina Hudakovankin, joka naulasi tehot 4+1. Myös Sara Piispan esitys oli keskivertoa parempi, mutta siihen paremmat esitykset sitten jäivätkin. Suomen pelaajiston arvioimista vaikeutti osiltaan se, että kokoonpanon osalta rotaatio oli melko suurta läpi ottelun.

Vaikka voitto oli nihkeä niin Suomi eteni lauantain MM-välieriin, jossa vastaan tulee todennäköisesti Ruotsi. Siellä – arvosanan 2 mukaisesti – riittää parannettavaa useimmilla pelaajilla.

Maalivahdit:
Krista Nieminen 2
Tiltu Siltanen vaihdossa

Kenttäpelaajat:
Alisa Pöllänen 2, pelasi puolet ottelusta
Meri-Helmi Höynälä 3
Oona Kauppi 5
Mia Karjalainen 3
My Kippilä 3, pelasi puolet ottelusta

Sofia Leino 2
Jenna Saario 2
Sanni Nieminen 2
Inka Lampinen 2
Laura Manninen 3

Sara Piispa 4
Ella Sundström 3
Suvi Hämäläinen 3
Trine Sällström 2
Mia Vallenius 2

Johanna Homi pelasi vain vähän.
Milja-Maria Saarikoski 2, pelasi noin puolet ottelusta.

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi