SPV-ikoni Tuukka Kivirannan peliura päättyi viime kauteen – ”Oli ajatus vielä palata kentille”

Tuukka Kivirannan mittava peliura on virallisesti päättynyt. Kuva: Mika Hilska

Tuukka Kivirannan mittava peliura on virallisesti päättynyt. Kuva: Mika Hilska

Pohjanmaan salibandy-ylpeys SPV ilmoitti sunnuntaina virallisesti, että hyökkääjä Tuukka Kivirannan, 35, peliura päättyi kauteen 2018-2019.

Miksi Kivirannan uran päättymisestä ilmoitettiin vasta nyt? Se selvisi SPV:n kotisivujen uutisesta.

– Oli ajatus vielä palata kentille viime vuoden tapaan joulukuussa, mutta jalka on ollut niin huonossa kunnossa, ettei oo enää liigakunnossa. Metrit on juostu loppuun näistä kintuista. Kahden ja puolen vuoden ajan on vaivannut tuollainen nivusvamma, kahden ja puolen sentin reikä jänteessä, ja se ei meinaa oikein parantua. Hyvillä mielin lopetan ja katselen pelejä katsomosta, Kiviranta kertoi.

Kivirannan pelityyli oli monella tavalla erittäin SPV:n näköinen ja kentällä hyökkääjä antoi aina kaikkensa. Kiviranta ei jättänyt urallaan ketään kylmäksi, sillä pelitaitojen lisäksi huulet liikkuivat aika ajoin, ja erinäisiä tempauksiakin nähtiin kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Vuonna 2017 uransa lopettanut Jarno Ihme kommentoi oman pelaajauransa persoonallisimpia pelaajia seuraavasti:

– Niitä on ollut monia. Ensimmäisenä tuli kuitenkin mieleen Tuukka ”Tuutsi” Kiviranta. Se on mahtava mies ja sellainen ilopilleri, jonka oma osaaminen ja kaikki vaikuttavat todella paljon joukkueen suoritukseen. Ihan huikea äijä ja kaikkien kaveri, joka on myös pelaajana kova luu.

– Yksi vuosi, olisikohan ollut viimeisin mestaruusvuosi (kyllä 2015), ei oltaisi kyllä voitettu ilman, että Tuutsi olisi herättänyt toisen finaalin ensimmäisellä tai toisella erätauolla joukkuetta omalla raikkaalla tekemisellään pukukopissa. En valaise enempää, mutta jotain tiettyä rentoutta Tuutsin tekemisestä löytyi silloin, Ihme kommentoi tuolloin.

Tästä Pääkallon artikkelista selviää, että kyse oli viuhahduksesta.

Kivirannasta jäi mieleen monelta kaudelta se, että parhaat pelit osuivat pudotuspeleihin. Pudotuspelejä kertyi kaikkiaan 113 ja niissä tehopisteet 70+39=109. Runkosarjassa Kiviranta esiintyi 380 kertaa (191+123=314). Lienee hyvä mainita, että laituri edusti koko peliuransa SPV:tä. Palkintokaapista löytyykin kolme SM-kultaa, yksi hopea ja neljä pronssia.

Maajoukkueessa Kiviranta esiintyi 14 kertaa tehopistein 2+3.

Lisää Tuukka Kivirannasta on tulossa lisäartikkeli tai artikkeleita myöhemmin tällä viikolla.