Suomen mitaliputkelle jatkoa – Veera Kauppi iski ratkaisun jatkoajalla

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Suomen ja Tshekin naisten salibandymaajoukkueet kohtasivat sunnuntaina MM-kisojen pronssipelissä Neuchatelissa. Suomi voitti pelin Veera Kaupin jatkoaikamaalilla lukemin 5-4.

Avasuerä eteni tasaisissa merkeissä, vaikkakin Suomi oli askeleen edellä. Ottelussa kokoonpanoon palannut Veera Kauppi tarjoili hienon syötön avausmaalin, jonka viimeisteli Oona Kauppi ylivoimalla ajassa 18.54. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Suomen 1-0-johdossa.

Toinen erä alkoi suomalaisittain kehnosti. Eliska Krupnova ja Denisa Ratajova iskivät Tshekin parissa minuutissa Tshekin johtoon ja Lasse Kurronen käytti aikalisänsä. Suomen peli ei kuitenkaan lähtenyt paremmille urille, sillä Natalie Martinakova lisäsivierasjohtoa. Erätauolle mentiin 3-1-tilanteessa, ja Suomi jäi toisessa erässä Tshekin varjoon.

Kolmoserän alussa Suomen ykkösviisikko iski toistamiseen. Oona Kauppi riisti ja iski pallon komeasti takayläkulmaan. Kauaa ei ehtinyt kulua, kun Veera Kauppi tulitti Suomen tasoihin tarkalla laukauksellaan.

Ajassa 52.42 joukkueen kuopus Suvi Hämäläinen tälläsi Suomen johtoon pitkän spurtin päätteeksi. Johto kesti viimeiselle minuutille asti, kunnes Vendula Berankovan laukaus kilpistyi Suomen maaliin. Maali syntyi ilman maalivahtia.

Tshekin tasoitus tarkoitti sitä, että edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa oli pelattu 2.13, kun Veera Kauppi naulasi ratkaisun. Molemmat Kaupit olivat ottelussa isossa roolissa tehoin 2+1.

Suomin on edelleen ainoa salibandymaa, joka on saavuttanut mitalin kaikissa poikien, tyttöjen, naisten ja miesten MM-kisoista.

Ottelutilastot