Kotilainen ottaa vetovastuun Happeessa – ”Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa”

Tero Kotilainen (keskellä) ottaa päävastuun Happeen penkin takana. Kuva: Juhani Järvenpää

Tero Kotilainen (keskellä) ottaa päävastuun Happeen penkin takana. Kuva: Juhani Järvenpää

Tero Kotilainen nousee Jyväskylän Happeen miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Valmennustiimi saa myös yhden kokonaan uuden kasvon.

Happee kertoi asiasta verkkosivuillaan.

44-vuotias Tero Kotilainen on Happeessa tuttu mies, sillä hän on seuran valmennuspäällikkö ja liittyi mukaan liigajoukkueen valmennustiimiin jo kesken kauden 2016-2017.

Hän ei ole sukua Happeessa toimiville Kotilaisen veljeksille.

Päävalmentajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun Mikko Lehto päätti omasta halustaan pitkän rupeamansa Happeen miesten liigajoukkueessa.

Lehto toimi päävalmentajana kolme kautta, ja liittyi valmennustiimiin kaudesta 2011-12 alkaen heti pelaajauransa päätyttyä.

Kun otetaan huomioon Lehdon pelaaja- ja valmennusura, hän kulki Happeen miesten liigajoukkueen matkassa peräti 17 kautta putkeen.

Nyt Happee neuvottelee Lehdon kanssa muista valmentamiseen liittyvistä tehtävistä seurassa.

Uusi päävalmentaja Tero Kotilainen kehui Happeen verkkosivuilla Lehdon työtä joukkueen peräsimessä.

– Viimeiset kaksi kautta hänen kanssaan oli hienoa ja opettavaista aikaa itselle valmentajana. Mutta nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa juuri tähän hetkeen sekä seuralle että joukkueelle päävalmentajana.

Tero Kotilaisella on vahva valmennustausta jääkiekon puolelta. Hän on muun muassa toiminut apuvalmentajana jääkiekon SM-liigassa Pelicansissa ja KalPassa.

– Haluan, että tulevalla kaudella nähdään sellaista hirvirytkettä kentällä, mistä välittyy pelaajien aitous, kunnianhimo ja intohimo tätä peliä kohtaan, Kotilainen visioi.

Avuksi valmennustiimiin tulee  uutena nimenä Olli Honka. 36-vuotiaalla Hongalla on kolmen kauden (2015-2018) kokemus Limingan Niittomiesten päävalmentajana Divarissa. Menneellä kaudella hän toimi Happeen junioreiden valmennuksessa.

Tiimissä jatkavat myös maalivahtivalmentaja Ville Puro ja fysiikkavalmentaja Josh Vandeweerd.