Innebandymagazinet: Ruotsissa pohditaan salibandykauden aloittamista tyhjille katsomoille

Miesten Superliigan kärkijoukkueet Falun ja Storvreta ovat kohdanneet harjoituspelien merkeissä. Kuva: perwiklund.se

Ruotsissa pohditaan paraikaa miten salibandykausi 2020-21 tullaan aloittamaan, kertoo ruotsalainen salibandylehti Innebandymagazinet.

Ruotsin Salibandyliitto on miettinyt erilaisia skenaarioita syyskuussa alkavan kauden osalta Superliigojen ja alempien tasojen osalta. Koronaviruspandemian vuoksi Ruotsin jalkapallopuolella Allsvenskanissa päädyttiin pelaamaan tyhjille katsomoille.

– Mitään päätöstä ei ole vielä tehty. Liiton hallituksella on kokous 25.8. jolloin päätös on tarkoitus tehdä. Ennen sitä olemme kysyneet seuroilta mielipidettä kauden aloituksesta, ja siitä pitäisikö pelit pelata tyhjille katsomoille. Vastausaikaa on lauantaille 15.8. asti.

– Tämän lisäksi toivomme lisätietoja maan hallitukselta ja terveysviranomaisilta sen suhteen kuinka hyvin otteluiden ja katsojien yhteensovittaminen toimii nykytilanteessa, Ruotsin Superliigan pomo Kristian Kalte kommentoi lehdelle.

Seurapuolella asia ei ole kovin yksiselitteinen. Dalen-pomo Urban Karlsson kertoi omia ajatuksiaan podcast-haastattelussa.

– Sanoisin, että miesten tai naisten Superliigassa ei tule kysymykseenkään pelata tyhjien katsomoiden edessä. Se, että pitäisi matkustaa ympäri Ruotsia ilman katsojia ja pelata ilman katsojia kotikentillä ei tule kysymykseen. Jos tällaiseen lopputulokseen päädyttäisiin niin silloin pitäisi ehdottomasti lykätä sarjan aloitusta eteenpäin, Karlsson linjasi.

Karlssonin mukaan alemmilla sarjatasoilla tyhjille katsomoille pelaaminen olisi mahdollista, mutta Superliigassa taloudellisesti liian haastavaa. Karlsson kommentoi vielä jalkapallopuolen ratkaisua toteamalla, että jalkapallon puolella TV-rahat ovat eri tasolla kuin salibandyssa.

Ruotsin Superliigan on määrä alkaa 26.9. Ruotsissa koronavirustilanne on ollut keväästä lähtien vakavampi kuin Suomessa. Koronavirustatuntoja on todettu 83852 kappaletta ja kuolintapauksia on kirjattu 5776. Suomessa koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 7673 ja kuolintapauksia on tällä hetkellä kaikkiaan 333.