Salibandyn MM-kisat siirtyvät vuodelle 2021 – ”Todella iso taloudellinen päätös”

Kuvituskuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Kuvituskuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyn miesten MM-kisat 2020 oli tarkoitus pelata joulukuussa Helsingissä.

Viikonloppuna kokoustanut Kansainvälinen Salibandyliitto IFF julkaisi maanantaina pitkään odotetun päätöksensä kisojen kohtalosta.

– IFF on päättänyt siirtää MM-kisat vuoteen 2021. Päätös lopullisista aikatauluista tehdään 29.9. pidettävässä kokouksessa, IFF:n pääsihteeri John Liljelund kertoi Pääkallo.fi:lle.

Liljelund ei suostunut spekuloimaan MM-kisojen aikataululla sen tarkemmin, mutta vahvisti, että ajankohta on lähtökohtaisesti syyskuusta eteenpäin. Aikatauluihin vaikuttaa muun muassa joulukuun 2021 naisten MM-kisat Uppsalassa.

MM-kisojen siirtäminen on tietysti historiallinen päätös, sillä vuodesta 1996 lähtien pelattuja aikuisten MM-kisoja ei ole aiemmin siirretty vastaavalla tavoin. Samalla vuosi 2020 on ensimmäinen jolloin mitään maailmanmestaruuksia ei jaeta vuoden 1995 jälkeen.

– Tätä asiaa on prosessoitu ja pohdittu koronavisepidemian kansainvälisestä puhkeamisesta lähtien eli 6-7 kuukautta. Kisojen järjestämiseen ei ole edellytyksiä, vaikka jossain vaiheessa näytti jo paremmalta. Matkustusrajoitukset, kokoontumisrajoitukset ja muut asettavat liian kovia haasteita, varsinkin kun ne voivat yllättäen tiukentua paikallisesti, Liljelund ruoti.

IFF:lle kisojen peruminen ei ole ollenkaan yksinkertainen juttu. Kansainvälinen Salibandyliitto joutuu tekemään erinäisiä sopeutustoimia sillä vuositasolla on kyse noin 200-250 000 euron tappioista.

– Tämä on todella iso taloudellinen päätös ja tietää meille noin 450 000 euron tulonmenetyksiä. Syyskuun lopussa tehdään tarkempia päätöksiä sopeutustoimista, mutta ainakin lomautuksia on tiedossa. Puhutaan noin 4-6 viikon ajanjaksosta.

– Lainaa ja tukia on haettu toiminnan tueksi, mutta osa näistä hakemuksista on yhä avoimena, Liljelund avaa tukalaa tilannetta.