Divarit

Pääsarjoihin palannut Tommi Rosendahl: ”Tällä hetkellä on kova halu kilpailla”

06.10.
2020
Divarit

Tommi Rosendahl johtaa SB Vantaan sisäistä pistepörssiä. Kuva: Anssi Koskinen

Yli kymmenen vuotta sitten Tommi Rosendahl debytoi Divarissa SB Vantaan paidassa. Nyt ympyrä on sulkeutunut ja Länsi-Vantaan oma poika palasi pitkältä liigauralta takaisin kotikonnuilleen. Välissä oli myös kolmen vuoden tauko pääsarjoista.

Alku Divarissa on sujunut ristiriitaisissa tunnelmissa. Tehoja Rosendahl on kerännyt kiitettävästi (3. 4+3), mutta kolmesta ottelusta kahdessa SB Vantaa on kokenut rökäletappion. Nyt vantaalaiset ovat karanteenissa, mutta Rosendahl kerkesi nauttia pääsarjavauhdista tappioista huolimatta.

– Ihan ok on sujunut, vaikka miinusta on aika paljon tilastoissa, että sen puoleen aika kaksijakoisen fiilikset. Mukavaa on ollut, en ole Divaria pelannutkaan yli kymmeneen vuoteen ja näki, että pärjää vielä.

Rosendahl pelasi liigassa yhteensä seitsemän kautta AC HaKin, Erän ja viimeisimpänä EräViikinkien paidassa (144. 45+69). Liigakausien jälkeisen vuodet AC Hakin kakkosdivarijoukkueessa sytyttivät vielä kokeneessa pelaajassa halun kilpailla.

– Kolme vuotta pelasin kakkosdivaria ja siinä pikku hiljaa alkoi huomaamaan, että haluaisin vielä enemmän tosissaan pelata. Hakissa hommat vähän kuoli ja joka vuosi on itseasiassa ollut puhetta, että tulisin tänne Vantaalle. Divari sopii hyvin elämäntilanteeseeni ja teki mieli vielä kilpailla enemmän. Asun tässä vieressä ja SB Vantaa on periaatteessa kotiseurani.

31-vuotiaana kerran jo pääsarjoista poistuneena Rosendahl ei tiedä tulevaisuudesta, mutta uhkuu pelihaluja.

– Kyllä tässä katsotaan kausi kerrallaan, että mihin maailma ja oma motivaatio menee. Tällä hetkellä on kyllä kova halu kilpailla, en ole lopettamassa tämän kauden jälkeen.

Viime kaudeksi takaisin Divariin noussut vantaalaisryhmä sijoittui runkosarjassa sijalle 12. EräViikingeissä hopeaa voittanut Rosendahl tuo pelitaitojensa lisäksi paljon johtajuutta joukkueeseen.

– Olen koettanut tuoda joukkueen arkeen vaatimustasoa ja tosissaan tekemistä, halutaan kyllä pärjätä. Kovasti olemme puhuneet siitä, että saadaan mitä ansaitaan. Innolla kyllä odotan, että miten tulemme pärjäämään.

Nuorena poikana 34 peliin 47 tehopistettä Divarissa tehnyt Rosendahl on nähnyt Divarin viime myös viime vuosikymmenellä. Kehitystä on varmasti tapahtunut, mutta kokenut liigapelaaja näkee eron pääsarjojen tasossa.

– Vaikea verrata yli kymmenen vuoden takaiseen, mutta Divarin taso vaikuttaa hyvältä. Turulle ja ÅIF:lle ei ollut mitään saumaa, eli siinä mielessä kovaltakin vaikuttaa, mutta onhan tässä vielä pitkä matka liigavauhtiin. Selkeä on ero kuitenkin vielä.

Karanteenista tavoitettu Rosendahl suhtautuu taukoon treeneistä ja peleistä kypsästi. Joukkue tekee tässä tilanteessä sen minkä voi.

– Kapteeniston ja valmennuksen kanssa mietittiin, että mahdollisesti karanteeni tulee jossain vaiheessa kautta. Ei pystytä tietenkään kokoontumaan mihinkään, kun ei voi kaupassakaan käydä. Käydään lenkillä ja tehdään se mitä tässä sisällä pystyy tekemään.

Eerik Lukkari
Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46