Divarin maalipörssin kärkeen noussut 18-vuotias maalipyssy Lauri Piironen: ”Ihan rauhassa katselen tulevaisuutta”

Josban Lauri Piironen takoo maaleja Divarissa nuoresta iästään huolimatta. Kuva: Esa Jokinen

Josban Lauri Piironen takoo maaleja Divarissa nuoresta iästään huolimatta. Kuva: Esa Jokinen

Vuonna 2002 syntynyt Josban Lauri Piironen on Divarin jaetulla maalipörssin kärkipaikalla ja koko pistepörssin neljäntenä. Nuori maalipyssy kertoili ajatuksiaan ja vireensä syitä Pääkallon haastattelussa.

13 otteluun 15 maalia ja 4 syöttöä paukuttanut Piironen jakaa siis Divarin maalipörssin kärjen yhdessä Markus Mannisen kanssa. Voisi kuvitella, että kaikki kertoimet ovat se puolella, että internetin äärellä syntynyt, ainoastaan 2000-luvulla elänyt hyökkääjä olisi asian pörsseistä tarkastanut. Oletus oli kuitenkin väärä, vaikka tieto asiasta olikin maalipyssyn korviin kantautunut.

– Pari kaveria siitä sanoi, en itse hirveästi tilastoja katsele, kommentoi Piironen vaatimattomasti.

18-vuotias hyökkääjä osaa laittaa kovan tulostasonsa perspektiiviin. Moni juuri ajokortti-iän saavuttanut ei juhli pääsarjojen pörssien piikkipaikoilla.

– Tietysti se hyvältä tuntuu, ei ihan kaikki pääse varsinkaan tämän ikäisensä divaritasollakaan kärkisijoille.

15 maalia ja 4 syöttöä antavat osviittaa siitä, että rightin puolelta ampuva laituri osaa laukoa hyvin ja hakeutua maalipaikoille. Nämä kuuluvatkin Piirosen vahvuuksiin, puolustusvelvoitteetkin hoituvat omien sanojensa mukaan kunnialla.

– Näen itseni kyllä maalintekijänä. Omiin teen myös paljon hommia, eli voisi vähän jopa sanoa, että minussa on kahden suunnan hyökkääjääkin.

Kovavireinen maalipyssy antaa arvoa myös ketjukavereilleen.

– Hyvien ketjukavereiden kanssa olen päässyt pelaamaan. Loistavia syöttöjä tulee ja niistä on kiva laittaa sisään.

Piironen oli jo viime kaudella hyvässä vauhdissa, kun 13 otteluun syntyi 10 maalia. Loukkaantumiset kuitenkin sotkivat nuoren hyökkääjän kauden.

– Minulla meni kertaalleen molemmat nilkat ja sen takia pelejä jäi väliin. Alkukaudesta meni toinen ja joulun jälkeen sitten toinen nilkka ja kausi meni vähän mönkään.

Lukiota vielä Joensuussa käyvä Piironen ei ota paineita tulevaisuudesta. Unelmana on tietysti pelata liigassa, mutta moni asia vaikuttaa siihen. Esimerkiksi se, että Joensuusta on lähimpään liigakaupunkiin eli Kuopioon matkaa 137 kilometriä. Jatko-opiskelupaikka on vielä myös mietinnän alla.

– Joensuussa pitää käydä lukio loppuun. Ihan rauhassa katselen tulevaisuutta. Mikään kiire ei itselläni ole mihinkään, varsinkaan jos kyselyjä ei tule, niin sitten mennään opiskelujen perässä. Opiskelupaikan- ja alankin suhteen on suunnitelman vielä ihan auki, ei ole tiettyä paikkaa minne haluaisin mennä.

Josba on sarjataulukossa yhdeksäntenä, voittoja on neljä. Vaikka Piironen on henkilökohtaisesti ollut tehokas, ei Josba ole maalipyssynsä tavoin osunut joukkueena tarpeeksi maaliin, vaikka paikkoja on.

– Tehottomuus maalipaikoissa on ollut vähän ongelmana. Vaikka olisimmekin niskan päällä, niin emme saa aina maalipaikoista tehtyä maaleja.

Piironen näkee kuitenkin hyvänä asiana sen, että vaikka tappioita on tullut liikaa, ei joukkue ole peleissä lähtenyt luovuttamaan.

– Olemme onnistuneet siinä, että vaikka onkin ollut tietyllä tapaa vaikeita pelejä, olemme kuitenkin saaneet pidettyä oman pelimme kasassa.