Miesten maajoukkueen kokeilupitoinen leiriryhmä julki – Classicista mukana peräti 12 pelaajaa

Kuvassa laukova Konsta Tykkyläinen on yksi 12 leirille valitusta Classic-pelaajasta. Kuva: Ville Vuorinen

Kuvassa laukova Konsta Tykkyläinen on yksi 12 leirille valitusta Classic-pelaajasta. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten maajoukkue leireilee kolme päivää joulukuun alussa (3.-5.12.). Leirille kutsuttiin useita nuoria pelaajia.

Leirin kokoonpano poikkeaa vahvasti kesällä leireilleistä ryhmistä. Muun muassa Eemeli Salin, Lauri Stenfors, Jani Kukkola ja Mikko Leikkanen uupuvat kokeneemmasta kaartista.

Tiettävästi ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueen mukana ovat ainakin Joakim Lund, Markus Markkola, Joonatan Kovanen, Markus Sipronen, Perttu Koljonen, Eemeli Akola sekä Eetu Nykänen. Myös vahvaa syksyä F-liigassa pelaavat Nico Jonaeson, Joona Rantala ja Miska Mäkinen nähdään leirillä.

Leikkasen ja Salinin poissaoloista huolimatta Classicista mukaan kelpuutettiin peräti 12 pelaajaa. Toiseksi kattavin edustus on Oilersilla, joka lähettää leirille seitsemän peluria. Nokialta ja Indiansista leirille kelpuutettiin kolme pelaajaa kummastakin.

– Nyt kokoonnutaan isolla ryhmällä, ja pitää muistaa, että pelit eivät lopu kotikisoihin, päävalmentaja Petteri Nykky valottaa Salibandyliiton tiedotteessa.

– Vielä ei ole päätetty, onko kisoja heti seuraava tapahtuma EM-kisat vai MM-karsinnat, sitten on seuraavana kesänä World Games ja syksyllä jo seuraavat MM-kisat, joten meidän pitää jo laajemmalla ringillä katsoa, missä pelaajat menevät, että on jatkuvuutta. Samalla haluamme näyttää pelaajille, että he ovat tutkan alla ja katsoa, jos tästä lähtisi kipinä vieläkin laadukkaampaan harjoitteluun. Haluamme olla jo ensi kesänä siinä tilanteessa, että meidän on vaikea valita leiriryhmä, ja siitä timantti lähtee hioutumaan, Nykky jatkoi.

Tiedotteen mukaan leiriltä puuttuu useita vakiokasvoja loukkaantumisten vuoksi. Myöskään Sveitsissä pelaavat eivät ole mukana.

Leirin isoksi teemaksi nimetään laadukkaat pelit maajoukkue-ehdokkaille.

– Aamupäivät mennään henkilökohtaisten taitojen ja maalivahtien ehdoilla, ja aamuisin on pientä testailua, jolloin rakennetut viisikot saavat samalla valmistautua peleihin. Meillä on neljäs ja viides päivä illansuussa sitten kaksi kovatasoista peliä, ja toivottavasti onnistutaan tekemään jaot sen mukaan, että ne ovat myös tasaisia. Helmikuun alussa meidän on määrä kohdata Ruotsi, mutta tässä tilanteessa ei tiedä, miten sen tapahtuman käy, ja nyt saadaan maajoukkuepelaajille ainakin kovia keskinäisiä pelejä.

– Kun kolmas päivä aloitetaan, MM-kisoihin on aikaa tasan vuosi ja toivottavasti pelaajat näkevät, että nyt on 365 päivää aikaa tehdä töitä ja kilpailu paikoista kovaa.

Koronakriisin keskellä maajoukkueleirit toteutetaan maksimaalisin varotoimin. Maskia käytetään aina kun mahdollista, kontakteja leiriryhmän ulkopuolisiin vältetään ja esimerkiksi ruokailut tapahtuvat ryhmälle erikseen varatussa tilassa. Leirin pitämisestä on myös keskustelujen myötä yhteisymmärrys liigavalmentajien ja -pelaajien kanssa.

Miesten maajoukkueleirille kutsutut pelaajat:

Maalivahdit:
Joonas Kaltiainen, Oilers
Eero Kosonen, Steelers
Lassi Toriseva, Classic

Puolustajat:
Eemeli Akola, Classic
Juha Kivilehto, Classic
Joonatan Kovanen, Nokian KrP
Janne Lamminen, Classic
Jesperi Lindfors, Oilers
Miska Mäkinen, LASB
Eetu Nykänen, Indians
Jere Pulkkinen, Classic
Antti Suomela, Oilers
Konsta Tykkyläinen, Classic
Eemil Ukkonen, Happee
Matias Veikkola, Oilers

Hyökkääjät:
Aaro Astala, Indians
Mikko Hautaniemi, TPS
Oskari Heikkilä, Classic
Sami Johansson, Classic
Nico Jonaeson, Nokian KrP
Miko Kailiala, TPS
Valtteri Kainulainen, Indians
Justus Kainulainen, Oilers
Rasmus Kainulainen, Oilers
Perttu Koljonen, LASB
Peter Kotilainen, Happee
Ville Lastikka, Classic
Joakim Lund, Tiikerit
Markus Markkola, Oilers
Jussi Piha, Classic
Joona Rantala, Nokian KrP
Nico Salo, Classic
Eetu Sikkinen, Classic
Markus Sipronen, Steelers

Lähde: Salibandyliiton tiedote