Ruotsin päävalmentaja vaihtuu vuosi ennen MM-kisoja – Mikael Hillin sopimusta ei jatkettu

Mikael Hill ei jatka Ruotsin maajoukkueen peräsimessä. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin salibandyliitto tiedotti, ettei se jatka miesten maajoukkueen päävalmentajan Mikael Hillin sopimusta.

Ruotsin liiton hallitus teki keskiviikkona pitämässään kokouksessa päätöksen olla jatkamatta Hillin sopimusta. Virallisesti Hillin pesti loppuu helmikuussa 2021, mutta tiedotteessa sanotaan väistyvän päävalmentajan jäävän sivuun jo nyt. Tiedotteessa ei kuitenkaan paljastata kenestä tulee maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Hill nousi maajoukkueen päävalmentajaksi helmikuussa 2017. Hän johdatti Ruotsin kultamitaleille kesällä 2017 pelatuissa World Gameseissa. Hillin ainoaksi jääneessä MM-turnauksessa Prahassa joulukuussa 2018 Ruotsi taipui Suomelle finaalissa.

– Ruotsin salibandyliitto haluaa kiittää Mikael Hilliä näistä vuosista. Muistelen etenkin World Gamesien kultaa, joka oli hieno ja merkittävä asia ruotsalaiselle salibandylle, Ruotsin maajoukkueen manageri Joakim Lindström kommentoi tiedotteessa.

– Visiomme on selvä: emme halua olla pelkästään maajoukkue, joka voittaa, vaan myös ottaa vastuuta kehityksestä kansallisesti ja kansainvälisesti. Tämä tarkoittaa, että pitkän tähtäimen suunnitelma on yhtä tärkeä kuin yksittäiset turnaukset, Lindström jatkoi.

– Olemme käynnistäneet rekrytointiprosessin, jossa haetaan tiimiä, joka pystyy johtamaan ja kehittämään työtä lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Kerromme asiasta lisää heti kun meillä on informaatiota kerrottavaksi.

Lähde: Ruotsin salibandyliiton tiedote