Maajoukkueet

Jarmo Härmälle kahden vuoden jatko U19-poikien peräsimessä – ”Tulokset ovat olleet lupauksia antavia”

25.02.
2021
Maajoukkueet

Jarmo Härmä luotsaa U19-poikia myös tulevat kaksi vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Jarmo Härmä jatkaa Suomen U19-miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana myös seuraavat kaksi vuotta, Salibandyliitto tiedottaa.

Härmän, 40, meneillään oleva sopimus kattoi tämän kevään. Uusi sopimus ulottuu toukokuuhun 2023. Näin ollen Härmä luotsaa Suomen U19-poikia seuraavat kahdet MM-kisat. Huhtitoukokuussa 2002-syntyneiden ikäluokka taistelee MM-kullasta Tšekissä. Kahden vuoden päästä ikäluokan MM-kisat pelataan Tanskassa.

– Tosi kiitollinen ja otettu fiilis, että jatkoa tarjottiin ja minut nähtiin oikeaksi veturiksi työtä jatkamaan, Härmä sanaili liiton tiedotteessa.

– Harmi tietysti, että kansainväliset pelit ovat jääneet nyt koronan vuoksi vähiin mutta koko ajan on tehty täysin palkein yhdessä seurojen kanssa työtä tämän ikäluokan kanssa pelaajien kehittämiseksi, ja tulokset ovat olleet lupauksia antavia samalla kun olen itsekin koko ajan tuntenut kehittyväni valmentajana. Nyt kun olen oppinut kunnolla talon tavoille, toimintaa pystytään edelleen tehostamaan ja seuraavista kahdesta vuodesta saadaan varmasti irti vieläkin enemmän, Härmä jatkoi.

Huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kehui Härmän tiimin tehneen hyvää työtä leireillä, mutta myös kokonaisvaltaisesti ikäluokan kanssa.

– Mielestäni nuorisomaajoukkueen päävalmentajan toimintaa ei tule arvioida vain MM-kisojen menestyksen mukaan, vaan on myös nähtävä toiminta laajemmin muun muassa MAAJOUKKUETIE-toiminnan kautta. Näissä perusasioissa Härmä on suoriutunut kiitettävästi. Järjestelmän näkökulmasta hänen etunaan on lisäksi kyky yhdistää kansainvälisen tason ja F-liigan valmentaminen kouluttamiseen, Rantala totesi.

Myös F-liigan Nokian KrP:n päävalmentajana toimiva Jarmo Härmä on luotsannut seuratasolla aikaisemmin liigassa OLS:aa ja M-Teamia sekä Divarissa Limingan Niittomiehiä ja Erä Akatemiaa. Hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja (VAT) ja huippuvalmentajakurssin (HVK) vuosina 2011 ja 2012.

U19-joukkueen nykyinen kisaprojekti viedään loppuun nykyisellä taustatiimillä. Seuraavan kisaperiodin valmennustiimi vahvistetaan myöhemmin.

Lähde: Salibandyliiton tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira