KrP ahdisti Happeen seiskapeliin – Laakso ratkaisi ottelun ajassa 59.59

KrP venyi jälleen voittoon. Vitospelin se voitti jatkoajalla ja kuudennessa pelissä voittomaali syntyi sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua. Kuva: Esa Takalo

Jyväskylän Happee isännöi maanantain ainoassa puolivälieräpelissä Nokian KrP:ta. Nokian KrP voitti tiukan kamppailun lukemin 2-1.

Avauserä oli tälle otteluparille tuttua tasaista vääntöä ja tiukkaa peliä. Kuparinen rikkoutui 12.44, kun Nico Jonaeson iski vain neljän sekunnin ylivoimapelin jälkeen KrP:n johtoon. Kahteen ensimmäiseen erään tuo maali oli ainoa. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, ja Happee oli ainakin jossain määrin niskan päällä.

Kolmatta erää saatiin mitellä pitkään, kunnes nähtiin kotijoukkuen maali. Viimeisen kympin alussa Happee pääsi ylivoimalle, ja Jami Manninen laukoi tasoituksen Peter Kotilaisen syötöstä. Pelikello näytti tuolloin 50.39.

Ajassa 55.27 Happeen Roni Laasonen otti kovan kontaktin KrP:n Johanssoniin ja päähän kohdistunut isku johti punaiseen korttiin ja KrP:n viiden minuutin ylivoimaan. Ajassa 58.20 KrP:n Simo Paulaharju tuli kentälle liian intoa puhkuen ja meni härkkimään Happeen kulmavaparia. Tästä seurasi kahden minuutin jäähy ja kamppailua jatkettiin 4 vs 4 -pelillä.

Jäähyt eivät toki loppuneet siihen. KrP:n hyökkäyksessä Eemil Ukkosen tulkittiin puolustavan maasta pelaamalla ja KrP pääsi 4 vs 3 -ylivoimalle ajassa 59.29. Happeella oli alivoimalla sauma voittoon läpiajosta, mutta KrP kesti ja lähti vielä hyökkäykseen. Johansson pelasi Mikko Laaksolle paikan, joka laukoi voittomaalin ajassa 59.59.

Ottelusarjan tilanteeksi tasoittui siis 3-3. Se tarkoittaa sitä, että sarja ratkotaan keskiviikkona seiskapelissä Tampereen Raholassa.