KrP jälleen jatkoaikavoittoon Mikko Laakson osumalla – TPS kaatoi Oilersin vahvalla esityksellä

TPS juhli Tapiolassa Oilersin kustannuksella. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampere Areenalla nähtiin sunnuntaina Classicin ja Nokian KrP:n välinen viides välieräkohtaaminen. KrP otti toisen perättäisen jatkoaikavoiton maalein 4-3 ja johtaa sarjaa 3-2.

Classic oli tehnyt otteluun tultaessa mielenkiintoisia muutoksia. Ville Lastikka nostettiin ykkösviisikon keskelle ja Nico Salo otti puolustajan paikan kentässä. Tämä vaikutti myös kokonaiskokoonpanoon jonkin verran.

Avauserässä mentiin tasaisissa merkeissä. Classic laittoi niin sanotusti liinoja kiinni, ja puolusti tarkasti. Erässä nähtiin yksi maali, kun hyvin esiintynyt kolmosviisikko onnistui. Eetu Sikkisen tarkka kuti painui yläkulmaan. Classic peitti hyvin KrP-laukauksia, mutta maalin suulla Lassi Toriseva esiintyi hyvin pysäyttäen vaikeimmat tilanteet. Erätauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisessa erässä sama rumba jatkui hyvin pitkälti. KrP sai hyvän sauman hakea tasoitusta ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Classic-vahti Torisevan epäonnistunut avaus oli jäädä keskialueelle vaarallisesti, mutta Janne Lamminen pelasi pallon Sikkiselle, jonka tarkka syöttö löysi Jussi Pihan. Konkarisentteri viimeisteli tyylikkäästi yläkulmaan.

Alivoimamaali jäi erän ainokaiseksi, joten kolmoserään mentiin lukemissa 2-0. Classicin puolustus piti edelleen hyvin ja Toriseva otti hyvien torjuntojen jatkoksi yhden paraatipelastuksen. Sarjan aiempiin otteluihin nähden oli harvinaista, että kummankaan joukkueen ykkösketjut eivät osuneet kertaakaan kahteen ensimmäiseen erään.

Kolmannen erän alussa alkoi tapahtua. Classicin ykkönen näytti jälleen vaarallisuutensa, kun Eemeli Salinin tarkka kuti upposi maaliin ajassa 40.30. Siitä kului vain 41 sekuntia, kun KrP:n Joona Rantala pääsi yrittämään maalia rankkarista, mutta Toriseva venyi jälleen huipputorjuntaan, joten peli jatkui tilanteessa 3-0.

Pikku hiljaa KrP:kin rupesi osumaan. Ensin Henri Johansson viimeisteli hyvän hyökkäyksen päätteeksi ajassa 45.58. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin Lauri Alkin uran ensimmäinen pudotuspelimaali ja KrP oli yhtäkkiä maalin päässä. Maalissa nähtiin Vili Liposen erinomainen esityö.

Viimeiselle vitoselle mentiin tasaisissa merkeissä. Ajassa 56.05 Rantala kiersi koko Classic-puolustuksen ja toi KrP:n tasoihin huimalla yksilösuorituksella. Lisämaaleja ei nähty, vaikka Lastikka kilautti ylärimaan vielä viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. KrP paransi peliään kolmanteen erään ja hyödynsi paikkansa hyvin nousten sillasta tasoihin. Harvinaista herkkua Classicia vastaan.

Peliä oli takana 61.33, kun Mikko Laakso päätti KrP:n vastaiskun ottelun voittomaaliin. Tilanne syntyi Classicin huolimattomasta hyökkäyspelaamisesta.

Tänään peli ei kulminoitunut niinkään ykkösviisikoiden vääntöön kuin aiemmin. KrP:lta Laakso ja Henri Johansson koppasivat tehot 1+1 mieheen, kuten Sikkinen Classicilta. Molemmissa päädyissä maalivahdit Toriseva ja Miro Tuomala esittivät hyviä otteita.

Sarja on katkolla tiistaina KrP:n kotikentällä Raholassa.

Esa Takalon ottelukuvat

TPS ja Oilers mittasivat toisiaan viidennen kerran F-liigan välierissä sunnuntaina. TPS oli Tapiolassa selkä seinää vasten ja nappasi voiton loppulukemin 5-2.

Avauserässä TPS hallitsi peliä, vaikka ei voida puhua varsinaisesta pallollisesta dominoinnista. Turkulaisten hyvä puolustuspeli tylsytti Oilersin ja paikat olivat kortilla, mikä sopi paremmin vieraiden pirtaan. Myös tempo pysyi sarjan yleiseen rytmiin nähden hyvin verkkaisena.

Yksi maalikin nähtiin, kun TPS:n vauhtikone Nikolas Laaksonen laukoi kaarrespurtin päätteeksi maalin. Erätauolle mentiin lukemista 1-0.

Toisessa erässä pelin rytmitys muuttui erilaiseksi, mutta TPS jatkoi vahvoja suorituksiaan. Erän avausmaalista vastasi kuitenkin Oilers, kun Casper Pfitzner tasoitti pelin. Siitä ei kulunut puoltakaan minuuttia, kun Valtteri Westerisen kuti heilahti verkkoon melko onnekaastikin.

Lisävirtaa turkulaisille seurasi puolivälin jälkeen, kun Juuso Forsman iski ylivoimalla TPS:n kahden maalin johtoon. Toisessa erässä mentiin melko paljon päädystä päätyyn, mutta hiukan yllättäen TPS oli kuitenkin siinä pelissä parempi ja loi enemmän paikkoja. Oilersin maalipaikat olivat edelleen kortilla ja kolmoserään mentiin 3-1-vierasjohdossa.

Varsinkin päätöserän ensimmäisellä kympillä TPS jatkoi erinomaisia otteitaan. Kolmosviisikko prässäsi pallon Oilers-puolustukselta ja työn sankari Juuso Alin vei turkulaiset 4-1-johtoon alkuminuuteilla. Ottelun hahmoihin kuulunut Laaksonen päätti näyttävän hyökkäyksen maalin ennen viimeistä kymppiä, ja TPS oli selvästi kuskin paikalla.

Oilers viritteli vielä kiriä viimeisellä kympillä, ja Heikki Iiskola kavensi kertaalleen, mutta sen lähemmäksi Oilers ei päässyt. TPS:lla oli paljon onnistujia ottelussa, mutta Laaksosen lisäksi maalivahti Oskari Fälden nousi esille tärkeillä hetkillä. Oilers-vahti Joonas Kaltiainen oli myös hyvässä lyönnissä pysäyttäen 25 laukausta.

TPS:n toistaiseksi parhaan välieräesityksen kulmakivi oli tarkka puolustuspeli, mitä siivitti myös hyvä pelinluku ja Oilersin syöttöyritysten tehokas katkominen koko kentän laajuudella. Aiempiin peleihin nähden turkulaiset pärjäsivät myös liikkeessä ja voittivat paljon tärkeitä kaksinkamppailuita.

Oilers taasen tuntui turhautuvan, kun seinä tuli vastaan jatkuvasti, eikä joukkue päässyt pelaamaan järin näyttävästi pallon kanssa. Kuvaavaa olikin se, että TPS oli pelissä vaarallisempi hyökkäyspään joukkue, mikä ei tässä sarjassa ole ollut kertakaan aiemmin kupletin juonena.

Sarjan on nyt tilanteessa 3-2 Oilersin hyväksi ja finaaleihin etenee neljällä voitolla. Kuudes peli mitellään tiistaina Turussa.