Tuhannen tehopisteen rajaa lähenevä Koski teki 2+1-vuotisen jatkosopimuksen

Hyökkäyspäässä kikkoja, puolustuspäässä peittoja. Sami Koski jatkaa ainakin vielä kaksi kautta. Kuva: Juha Käenmäki

Hyökkäyspäässä kikkoja, puolustuspäässä peittoja. Sami Koski jatkaa ainakin vielä kaksi kautta. Kuva: Juha Käenmäki

Hyökkääjä Sami Koski, 35, jatkaa SPV:ssä ainakin vielä kaksi kautta, mutta kolmannesta kaudestakin on olemassa optio.

Laituri on edustanut koko massiivisen 16 kautta kattaneen liigauransa SPV:tä. Liigassa Koski on esiintynyt kaiken kaikkiaan 511 kertaa runkosarja ja pudotuspelit huomioiden. SPV:ssä Koski on voittanut kolme SM-kultaa, yhden SM-hopean ja neljä SM-pronssia. Suomen Cupin voittopokaaleita on kertynyt kaikkiaan kaksi.

Runkosarjassa taituri rikkoi 800 pisteen rajan viime kaudella ja nyt pisteitä on 805 (334+471). Pudotuspeleissä pisteitä on kasassa 168 (75+93). Yhteislukeman ollessa 973 voinee pitää varmana, että Koski rikkoo tulevina kausina historian kolmantena pelaajana 1000 liigapisteen rajan. Aiemmin rajapyykin ovat ylittäneet Henri Johansson ja Mikko Kohonen.

– Joukkueen osalta odotan samaa nälkää voittamiseen, mitä oli keväällä parhaimmillaan, josta kruununa tuli cupin voitto. Odotan myös sitoutunutta ja pelistä nauttivaa peliveliryhmää. Oman roolin uskoisin olevan saman, kuin koko liigaurallani, eli tulosta pitäisi tehdä hyökkäyspäässä ja puolustuspäässä ottaa isosti peittovastuu.

– Pyrin jatkuvasti kehittämään erilaisia kikkoja ja temppuja, joita salibandyssä voisi pelin aikana toteuttaa. Katson paljon eri urheilulajeja kuten muun muassa pesäpalloa, jalkapalloa, jääkiekkoa ja amerikkalaista jalkapalloa, joista voisi tuoda uusia ideoita salibandykentille. Toivottavasti saadaan näitä kehitettyä ja yleisö paikalle syksyllä, konkari kommentoi SPV:n sivuilla.