Maajoukkueet

Edessä on poikkeuksellinen syksy, kun ohjelmassa on peräti neljät MM-kisat

21.07.
2021
Maajoukkueet

Joulukuun MM-kisoihin valmistautuvan miesten maajoukkueen kesäkuun leirillä ryskyi ja rytisi. Kuva: Salibandy.fi


Normaalisti yhden kalenterivuoden aikana pelataan kahdet MM-kisat. Nuoret mittaavat paremmuuttaan keväisin, aikuiset loppusyksystä. Koronapandemian sotkettua turnauskalenteria, lajin kaikki neljä MM-turnausta pelataan tänä syksynä reilun kolmen kuukaukauden sisään.

Ensimmäisenä MM-areenoille astelevat U19-pojat. Alunperin MM-turnaus oli määrä pelata viime keväänä Tšekin Brnossa, mutta koronatilanne lykkäsi kisat elokuulle. Edellisissä kisoissa pronssia voittanut Suomi aloittaa kisaurakkansa elokuun 25. päivä. Finaali pelataan sunnuntaina 29. elokuuta.

Heti seuraavalla viikolla U19-tytöt pääsevät – vihdoin – irti. Kolmesti siirtyneiden kisojen alkuperäinen ajankohta oli kevät 2020. Uppsalassa pelattava turnaus käynnistyy 1. syyskuuta ja huipentuu sunnuntaina 5.9.

Syksyn kolmas MM-turnaus pelataan niin ikään Uppsalassa. Naisten MM-kisat alkavat marraskuun 27. päivä. Loppuottelu mitellään sunnuntaina 5. joulukuuta. Ennen MM-kisoja Suomen naiset nähdään tositoimissa Sveitsissä pelattavassa kolmen maan turnauksessa syyskuun alussa (3.-5.9) sekä Lempäälän EFT-turnauksessa lokakuun puolivälissä (13.-17.10.).

Tiiviin kisasyksyn huipentaa miesten MM-turnaus Helsingissä. Vuodella eteenpäin siirtynyt turnaus alkaa perjantaina 3. joulukuuta. Maailmanmestari selviää lauantaina 11.12. pelattavassa loppuottelussa. Myös miesten maajoukkue pääsee mittaamaan tasoaan kansainvälisissä peleissä ennen MM-kisoja. Ruotsi-ottelut pelataan syyskuun 4. ja 5. päivä Vantaalla ja Lahdessa. Viimeiset näytöt annetaan Tšekin EFT-turnauksessa lokakuun puolivälissä (15.-17.10.).

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira