Maajoukkueet

Miesten MM-karsinnat pelataan 3×15 peliajalla – Suomi jahtaa kisalippua helmikuun alussa Latviassa

12.10.
2021
Maajoukkueet

Suomi urakoi MM-karsinnat helmikuun alussa. Kuva: Anssi Koskinen

Kansainvälinen salibandyliitto IFF julkaisi Sveitsissä loppuvuodesta 2022 pelattavien MM-kisojen karsintojen otteluohjelman ja kertoi, että karsinnat pelataan lyhyemmällä peliajalla.

Euroopan karsinnat pelataan helmikuun alussa kuudessa lohkossa. Suomi pelaa A-lohkossa yhdessä Viron, Ison-Britannian ja Alankomaiden kanssa. Ottelut pelataan Latvian Valmierassa. Kaksi muuta Euroopan karsintojen pelipaikkaa ovat Puolan Lochow ja Italian Lignano Sabbiadoro.

Edellisissä MM-karsinnoissa kulttijoukkueeksi noussut Norsunluurannikko osallistuu tälläkin kertaa Euroopan karsintoihin. Afrikkalaismaa pelaa F-lohkossa Saksan, Itävallan ja Slovakian kanssa.

Aiemmasta poiketen karsinnoissa pelataan lyhyemmällä 3×15 peliajalla. Kokoonpanoon saa nimetä 17 pelaajaa ja viisi taustaryhmän jäsentä. Lyhennetty peliaika ja pienemmät joukkueet ovat osa IFF:n Future of Floorball -kokeilua.

Alunperin MM-karsintoja ei pitänyt pelata lyhennetyllä peliajalla. Koronapandemian peruttua kansainväliset ottelut viimeisen 18 kuukauden ajalta muokattua formaattia päätettiin kokeilla nyt.

– Niin monen joukkueen osallistuessa MM-karsintoihin, tämä on hyvä tilaisuus ulottaa kokeilu useampaan maahan. Palaute, jonka keräämme tulee olemaan hyödyllistä. Pelaajat, valmentajat, tuomarit, tapahtuman järjestäjät ja katsojat saavat kaikki mahdollisuuden kertoa kokemuksistaan muokatussa formaatissa, IFF:n tapahtumapäällikkö Sarah Mitchell sanoi tiedotteessa.

Suomen MM-karsintaottelut:

Ke 2.2.2022 Iso-Britannia – Suomi
To 3.2.2022 Viro – Suomi
Pe 4.2.2022 Hollanti – Suomi

Sijoitusottelut pelataan lauantaina 5. helmikuuta. A-lohkon ykkönen kohtaa B-lohkon ykkösen, A:n kakkonen B:n kakkosen ja niin edelleen.

Euroopan karsinnoissa on jaossa kaikkiaan 10 kisalippua. Kunkin kuuden lohkon voittajat saavat paikat Sveitsin kisoihin. Kolmen karsintatapahtumien kolmoset pääsevät myös kisoihin, samoin parhaat pisteet lohkopeleissä saanut nelonen.

Suomen lohkon sekä niin ikään Latviassa pelattavan B-lohkon ohjelmat löydät täältä.

Linkit muiden lohkojen ohjelmiin löytyvät IFF:n tiedotteesta.

Tarkempaa tietoa karsintaformaatista löytyy täältä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira