Veera Kauppi nousi ennätysnaiseksi Sveitsi-ottelun ensimmäisessä erässä – ”Tuli tippa linssiin”

Tuttu näky maajoukkueessa: Veera Kauppi tuulettaa maaliaan. Lauantaina se tapahtui ennätyksellisesti 85. kerran. Kuva: Juhani Järvenpää

Tuttu näky maajoukkueessa: Veera Kauppi tuulettaa maaliaan. Lauantaina se tapahtui ennätyksellisesti 85. kerran. Kuva: Juhani Järvenpää

Veera Kauppi oli lauantaina Lempäälän EFT-turnauksessa Suomi-Sveitsi-ottelussa juhlinnan kohde, kun hänestä tuli Suomen naisten maajoukkuehistorian paras maalintekijä salibandyssa. Ottelun jälkeen juhli Sveitsi, joka voitti pelin rangaistuslaukauskisassa.

Veera Kauppi iski avausmaalin ajassa 7.51 ja Sveitsin tasoituksen jälkeen sama pelaaja vei Suomen uudelleen johtoon rangaistuslaukauksesta ajassa  17.24.

Salibandyliitto kertoi uutisessaan, että jälkimmäisen osuman jälkeen ottelu keskeytettiin hetkeksi ja Salibandyliitto kukitti Veera Kaupin, koska hänestä tuli Suomen naisten maajoukkuehistorian paras maalintekijä.

– Olihan se tosi hieno hetki kotiyleisön edessä. Tuli tippa linssiin ja seuraavassa vaihdossa oli vaikea keskittyä peliin, Veera Kauppi lausui Salibandyliiton uutisessa.

Veera Kauppi on tehnyt nyt 85 maalia, kun edellinen ennätys oli Eliisa Alangon 84 osumaa. Uransa jo lopettanut Alanko teki ennätyksensä 108 maaottelussa. Veera Kauppi tarvitsi sen rikkomiseen 50 maaottelua vähemmän: Sveitsi-peli oli hänelle uran 58:s naisten maajoukkueessa.

Kun huomioidaan, että Veera Kaupilla on ikää vasta 24 vuotta, hän voi halutessaan ja uraa jatkaessaan nostaa ennätyslukemat aivan uusiin sfääreihin.

– Tässä vaiheessa ennätys ei merkitse sinällään niin paljon kuin sitten aikanaan kiikkustuolissa, Veera Kauppi kuvaili Salibandyliiton uutisessa.

Heti Kaupin kukitusten perään Suomi karkasi jo 3-1-johtoon Johanna Homin maalilla, mutta seuraavat neljä maalia iski Sveitsi.

Suomi nousi riemukkaasti tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla, kun Sofia Leino iski 4-4-osuman ilman maalivahtia ajassa 59.07.

Veera Kauppi onnistui suomalaisista myös rangaistuslaukauskisassa, mutta kun muut kaksi suomalaista laukojaa epäonnistuivat, Sveitsin Isabelle Gerigin ja Andrea Wildermuthin maalit koituivat pilkkukisan ratkaiseviksi.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Lempäälän naisten EFT-turnauksessa Ruotsin. Ottelu alkaa kello 17.

Ottelun tilastot