Maajoukkueet

Pelaajakortti: Eemeli Salin – Joka paikassa

26.11.
2021
Maajoukkueet

Joka paikassa.

Classic-hyökkääjä Eemeli Salin, 31, lähtee uransa neljänsiin MM-kisoihin. Uudenkaupungin kasvatti on kaksinkertainen maailmanmestari.

Atleettinen Salin oli Petteri Nykyn luottomies Classicissa ja sitä hyökkääjä on myös maajoukkueessa. Salin on isosta koostaan huolimatta poikkeuksellisen hyväliikkeinen pelaaja. Kaukalossa laituri tuntuu paikoin olevan joka paikassa. Salinia ei kovin helpolla ohiteta, mutta hyökkääjä itse ohittaa vastustajia tilaisuuden tullen. Vahva kahden suunnan pelaaja.

Arvosanat:

Nopeus 92
Liikkuu todella sulavasti, varsinkin ilman palloa. Ei ole maailman taitavimpia kuljettajia, mutta vauhtia löytyy silläkin saralla.

Laukaus 83
Salinin laukaus on kehittynyt vuosien saatossa. Parhaimmillaan se on erittäin kova, mutta ei ihan tarkimmasta päästä. Ajoittaiset pitkät kiertolaukaukset ovat myrkkyä vastustajalle, sillä ulottuvana pelaajana pystyy pitämään pallon kaukana kropastaan ja suojaamaan sitä vauhdissa.

Mentaliteetti 94
Erittäin varma kovissa paikoissa. Osoitti jo ensimmäisissä MM-kisoissaan 2014, että kovat pelit sopivat pirtaan erinomaisesti. Ratkaisupeleissä Salin on yleensä rautaa ja tärkeä pelaaja siksikin, että pelaa erinomaisesti kahteen suuntaan joukkueen etu mielessään.

Hyökkäyspelaaminen 89
Hakeutuu hyökkäysalueella hyvin maalintekopaikoille ja on osin fyysisyytensä ansiosta erinomainen vastaiskupelaaja. Vaikea pideltävä kaiken kaikkiaan ja pystyy tekemään tilaa myös muille hyökkäyksissä. Ei mikään pelintekijätyyppi, vaan parhaiten nousee esiin suoraviivaisissa tilanteissa.

Puolustuspelaaminen 85
Salin on pelannut urallaan välillä jopa puolustajana. Urheilullisena pelaajana varsinkin pallottoman pelin hyvät ominaisuudet tukevat puolustusosaamista. Nappaa paikoin pallon pois vastustajalta jo heidän puolustusalueellaan ja onkin erinomainen prässääjä.

Pallonkäsittely 75
Selkein heikkous Salinin pelissä. Ei mikään pallotaituri, vaikka on kehittynyt sillä saralla. Välillä näyttää, että pallo vähän polttaisi lavassa, mutta toisaalta ei liiaksi ”jäädy” pelivälineen kanssa, vaan pelaa melko varmaa pallollista peliä.

Syöttötaito 79
Myös syöttötaito on kohentunut uran aikana. Plussaa se, että ei hae liian vaikeita valintoja ja tuntuu tietävän heikkoutensa. Yleensä syöttökovuus on ainakin kunnossa, mutta laadussa paikoin parannettavaa.

Fyysisyys 95
Yksi Suomen joukkueen fyysisimmistä pelaajista. On vahva, nopea ja sitkeä, ja käyttää kroppaansa pääosin hyvin. Vaikka fyysinen preesens on olennainen osa Salinin pelaamista niin ei kuitenkaan pelaa kovin usein mitenkään erityisen ”kovaa” tai varsinkaan väärin.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi