Maajoukkueet

Pelaajakortti: Janne Lamminen – Liekki palaa edelleen

30.11.
2021
Maajoukkueet

Liekki palaa edelleen.

Puolustaja Janne Lamminen, 35, edustaa Suomea neljännen kerran Helsingin MM-kisoissa. Lamminen on kaksinkertainen salibandyn maailmanmestari.

Lammista voi kuvailla urallaan myöhäiskypsäksi, sillä kansainvälisille kentille murtautuminen toteutui vasta lähempänä 30 vuoden ikää. Lamminen on elänyt uransa ajan vahvasti tunteesta ja kamppailusta. Lempinimi ”Liekki” kuvaa Lammista erinomaisesti, sillä tamperelainen on syttyvä ja sytyttävä pelaaja aina kentällä ollessaan.

Arvosanat

Nopeus 82
Ilman palloa edelleen hyvinkin sähäkkä ensimmäisten askelten osalta. Luonnollisesti iän myötä myös hiukan hidastunut, mutta pysyy hyvin mukana pelissä kuin pelissä.

Laukaus 75
Ei mikään erityisen kova pommittaja. Lamminen tekee kyllä paikoista maaleja, mutta laukaus ei ole järin kova. Maalinteko ei toki kuulu Lammisen tehtäviinkään lähtökohtaisesti.

Mentaliteetti 90
Kovissa liemissä keitetty ja isoissa peleissä niin seura- kuin maajoukkueessakin koeteltu Lamminen on ollut urallaan tasaisen vahva kovissa paikoissa. Varsinkin kovasta puolustusmoraalista on iloa joukkueelle.

Hyökkäyspelaaminen 74
Lammisella on ollut urallaan paikoin paljonkin hyökkäysintoa, mutta hyökkäyspelaaminen ei ole sinällään mikään erityinen vahvuus MM-tasolla. Hyökkäyspelin taidot ovat kuitenkin kehittyneet vuosien varrella.

Puolustuspelaaminen 96
Yksi Suomen parhaista pelaajista nimenomaan omassa päässä. Vaikea vastus kelle tahansa, sillä vääntää takiaismaisesti ja pelaa paikoin melko kovaakin kulmissa. Ei säästele itseään.

Pallonkäsittely 72
Ei kuulu Suomen taitavimpiin pelaajiin pallonkäsittelyn osalta, mutta ei ole pallonkäsittelijänä ihan toivotonkaan. Kikkoja turha on odotella Lammisen suunnalta.

Syöttötaito 80
Perusvarma syöttelijä. Ei yleisesti ottaen pyri liian vaikeaan peliin, eikä hae liiaksi ”kuningassyötttöjä”. Peruslaadultaan syötöt ovat yleensä napakoita.

Fyysisyys 90
Kova vääntämään ja menee monesti tilanteisiin kovaa. Joskus sattuu vastustajaan, ja joskus ihan Lammiseenkin. Hyvä kaksinkamppailija, joka pistää kroppaa likoon myös peittopelissä.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi