Maajoukkueet

Pelaajakortti: Joonas Kaltiainen – Koko ei ole hidaste

30.11.
2021
Maajoukkueet

Koko ei ole hidaste.

Joonas Kaltiainen, 28, pelaa ensimmäisen kerran MM-tasolla Helsingin kisoissa. Oilers-vahti on kokenut torjuja kansallisella tasolla, mutta ei kansainvälisellä tasolla.

Kaltiaisen MM-valinta ei ollut mitenkään ilmeinen vuosi sitten, mutta Eero Kososen peliuran yllättävä katkeaminen tarjosi espoolaiselle mahdollisuuden, jonka hän käytti. Kaltiainen on maalivahdiksi kohtuullisen lyhyt, mutta liikkuu hyvinkin sulavasti, joten koko ei ole hänelle ainakaan hidaste.

Arvosanat

Liikkuminen 84
Äärimmäisen hyvä etenkin poikittaisliikkeessä. Pystyy pitämään perustorjunta-asennon myös silloin. Vastaantuloissa kuitenkin parantamista.

Sijoittuminen 77
Kaltiaisen heikkous. Pelaa ajoittain liian syvällä maalillaan. Tämän tason maalivahdiksi hänelle myös lipsahtaa liian paljon pienten kulmien laukauksia.

Mentaliteetti 78
Osittain kysymysmerkki. On pelannut jo Superfinaalissa ja viime keväänä finaalisarjassa. Ei ole epäonnistunutkaan, mutta ei missään nimessä ole pelannut siellä myöskään parhaita otteluitaan.

Pelin avaaminen 83
Erinomainen heittokäsi. F-liigan ehdotonta eliittiä tässä kategoriassa. Käyttää myös kättään aktiivisesti, mutta heittovalinnat eivät aina ole joukkuetta palvelevia.

Lähitorjuminen 88
Mieletön lähitorjuja. Erinomaiset reaktiot ja erittäin hyvä liikkumaan. Ei kellahda kyljelleen, vaan pystyy lähitilanteissakin pitämään fokuksen pallossa, ja torjunta-asennon laadukkaana.

Perustorjuminen 79
Lähitilanteissa ja poikittaisliikkeessä perustorjuminen erittäin hyvässä kunnossa. Antaa kuitenkin tässä kategoriassa hieman tasoitusta fyysisesti isommille maalivahdeille.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi