Maajoukkueet

Ruotsi ylivoimainen – Suomi taipui 9-3 MM-kisojen lohkopelissä

30.11.
2021
Maajoukkueet

Ruotsi juhli Suomen kustannuksella. Kuva: perwiklund.se

Suomi ja Ruotsi kohtasiva tiistai-iltana salibandyn naisten MM-kisojen alkusarjan ottelussa Uppsalassa. Ruotsi voitti pelin maalein 9-3.

Kaksi ensimmäistä erää olivat pitkälti Ruotsin näytöstä. Länsinaapuri otti tilan ja ajan pois, joten Suomen huolimaton pallollinen peli kostautui. Pelin puolessa välissä Ruotsi oli karannut jo 7-0-johtoon, ja Suomella oli todellisia vaikeuksia päästä edes hyökkäyksiin.

Ottelua pääosin verkkarit päällä seurannut Veera Kauppi avasi Suomen maalihanat toisessa erässä ylivoimalla. Kahden erän jälkeen tilanne oli siis 7-1.

Kolmoserän Suomi aloitti terävästi siinä missä Ruotsilla oli vaikeuksia pallollisen huolellisuuden kanssa. Hanna Niemelä iski vastaiskusta kavennuksen, ja pari minuuttia myöhemmin Johanna Homin viimeisteli kavensi tilanteeksi 7-3.

Ruotsi oli surffailunsa surffaillut ja iski vielä kahdesti erässä. Moa Tschöpin kaksi vahvaa esityötä johtivat vielä kahteen ruotsalaismaaliin. Paremmuudesta ei ollut ottelussa mitään epäselvyyttä. Ruotsi pystyi jopa löysäämään otettaan toisessa erässä. Tschöp, Wilma Johansson ja Amanda Delgado Johansson naulasivat kolme pistettä ottelussa (1+2).

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen