Kettusen seuraaja julkaistiin – Tšekin maajoukkueen valmennustiimiin suomalaisväriä

U19-pojat MM-kultaan luotsannut Jan Berka, 34, on Tšekin miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Matyas Klapa/IFF

U19-pojat MM-kultaan luotsannut Jaroslav Berka, 34, on Tšekin miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Matyas Klapa/IFF

Tšekin salibandyliitto valitsi seuraajan Petri Kettuselle. Pronssia Helsingin kisoissa juhlineen maajoukkueen peräsimeen nousee U19-pojat MM-kultaan johdattanut Jaroslav Berka. Uuteen tiimiin liittyy myös suomalaisvalmentaja Joonas Naava.

– Tiesimme ennakkoon, ettei Petri jatka maajoukkueen peräsimessä MM-kisojen jälkeen. Päätimme samalla, ettemme julkista asiaa julkisesti, jotta joukkue pystyi keskittymään suorituksiinsa Helsingissä. Kiitämme Petriä lämpimästä hänen palveuksistaan ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa, Tšekin liiton presidentti Daniel Novak totesi tiedotteessa.

Tšekin liitto kävi neuvotteluita Kettuselta vapautuneesta päävalmentajan pestistä jo keväästä asti ja haastatteli useita kandidaatteja. Uudeksi päävalmentajaksi nousee Jaroslav Berka. Tšekkiläisvalmentaja toimi alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa apuvalmentajana vuosien 2017 ja 2019 MM-kisoissa. Päävalmentajana Berka luotsasi poikamaajoukkueen MM-kultaan elokuun kotikisoissa.

– Teimme pitkäntähtäimen ratkaisun menestyneen tšekkivalmentajan kanssa. Jaroslav Berka on valmentanut monia pelaajia nykyisestä maajoukkueesta ja tuntee heidät hyvin. Hän tuntee kansainväliset vaatimukset pelin ja johtajuuden osalta. Hän on nuori ja lupaava valmentaja, joka täyttää ajatukset ja odotukset pestiä kohtaan, maajoukkueekomitean puheenjohtaja Vaclav Culka sanoi.

Tšekin liitto ei halunnut tehdä tilapäisratkaisua, vaan sorvasi 34-vuotiaan Berkan kanssa peräti viisivuotisen sopimuksen. Päävalmentajan pestin ohella hän toimii joukkueen urheilumanagerina.

– Maajoukkueen päävalmentajan pesti on suuri vastuu. Olen motivoitunut rakentamaan menestyvän joukkueen suurimmilla mahdollisella kunnianhimolla, joka kuitenkin perustuu taitoihin ja kovaan työhön jokaiselta joukkueen ympärillä. Olen ylpeä mahdollisuudesta. Se on yhtäaikaa suuri kunnia ja suuri vastuu, Berka kommentoi.

Vuodenvaihteessa työnsä aloittavassa valmennusryhmässä nähdään suomalaisväriä. EräViikinkien valmennusjohtaja Joonas Naava – joka kuului Berkan tiimiin myös U19-kisoissa – kuuluu uuteen valmennukseen. Naavan tavoin U19-joukkueessa mukana ollut Marek Vojta seuraa Berkaa miesten maajoukkueeseen. Uutena nimenä nähdään Suomessakin urallaan pelannut Pavel Brus, joka kuului Kettusen tiimiin vuonna 2019.

Tällä hetkellä Berka toimii Sparta Prahan urheilujohtajana. Hän jättää pestinsä kuluvan kauden jälkeen. Alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa hänet korvaa Matej Klucho, joka on valmentanut Liberecin juniorijoukkueita ja alle 17-vuotiaiden maajoukkuetta.

Lähde: Tsekin salibandyliiton tiedote, IFF:n uutinen