Kohosen Hall of Fame -valinta ei ollut kotikisojen ainoa kunnianosoitus – Legendat-kategoriaan seitsemän uutta jäsentä

MM-välierän yhteydessä arvostettiin seitsemän pelaajalegendaa. Kuva: Juha Leskinen

MM-välierän yhteydessä arvostettiin seitsemän pelaajalegendaa. Kuva: Juha Leskinen

Salibandyliitto palkitsi salibandyn MM-kisojen yhteydessä pelaajalegendojen ohella seurojen, aluiden ja Salibandyliiton ansioituneita toimijoita.

Mika Kohonen arvostettiin liiton Hall of Fameen kisaviikolla, mutta pitkin viikkoa nähtiin muitakin kunnianosoituksia. Legendoiksi nostettiin seitsemän ex-toimijaa tai pelaajaa. Salibandyliitto palkitsi lajiaktiiveja myös Kultaisilla ja Hopeisilla ansiomerkeillä.

Legendat-kategoriaan nimettiin seitsemän uutta jäsentä 10.12.2021.

Pelaajalegendat

Eliisa Alanko-Leikkanen
– Nelinkertainen MM-hopeamitalisti, nelinkertainen Suomen mestari, 108 maaottelua ja 243 liigaottelua

Mikko Kohonen
– Kaksinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen Suomen mestari, 83 maaottelua ja 705 liigaotteluita (kaikkien aikojen eniten).

Katri Luomaniemi
– Kolminkertainen MM-hopeamitalisti, viisinkertainen Suomen mestari, 83 maaottelua ja 296 liigaottelua

Lassi Vänttinen
– Kaksinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen Suomen mestari, 69 maaottelua ja 510 liigaottelua

Erotuomarilegendat

Klaus Koskela (postuumi)
– Erotuomaripioneeri, suomalaisen ja kansainvälisen salibandyerotuomaritoiminnan, -koulutuksen ja -valmennuksen suuri kehittäjä kolmella eri vuosikymmenellä sekä Salibandyliiton erotuomarivaliokunnan jäsen ja puheenjohtaja 1998-2016. Koskela toimi lukuisissa IFF:n erotuomarisektorin luottamustehtävissä 1990-luvulta aina kuolemaansa asti vuoteen 2017. Huomionosoituksen vastaanotti hänen veljensä Kari Koskela.

Tapio Mäkelä
– Länsirannikon erotuomaripioneeri, joka tuomaroinut naisten pääsarjaa 25 kaudella lajin aamuhämäristä lähtien. Ensimmäisen naisten pääsarjaottelun hän vihelsi jo vuonna 1993. Urallaan hän tuomitsi kaikkiaan 240 naisten liigaottelua. Hän on toiminut pitkään myös alueellisena erotuomariasettelijana.

Pentti Panka (postuumi)
– Erotuomaritoiminnan pioneeri Pentti Panka menehtyi vuonna 2020 84 -vuotiaana. Huomionosoituksen Pentti Pankan puolesta vastaanotti hänen poikansa Kalevi Panka.

Salibandyliiton kultainen ansiomerkki:

Ansiomerkin saivat:
Rainer Ehro, Peter Hoffström, Atte Juuti, Petri Kettunen, Marko Kilpikoski, Marjo Liljelund ja Ari Vehniäinen.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on poikkeuksellisen aktiivisesti ja voimakkain toimin edistänyt salibandyn kehitystä Suomessa toimiessaan liiton ja/tai sen alueiden elimissä vähintään 20 vuoden ajan, ja jolle on jo aikaisemmin myönnetty hopeinen ansiomerkki. Merkin lisäksi saajalle myönnetään kunniakirja.

Salibandyliiton hopeinen ansiomerkki:

Ansiomerkin saivat:
Juho Meuronen, Reino Moilanen, Jani Mäcklin, Joonas Naava, Jarkko Rantala, Jukka Rantanen, Timo Ristimäki, Hannu Santanen, Mika Sarkkinen, Kari Saukkonen, Tommi Seikkula, Kati Suomela, Kim Sällström, Jukka Teerikangas, Juha Tervo, Marjo Alanko, Ismo Haaponiemi, Mikko Heikkilä, Riitta Hellgren, Anssi Jukka, Tuulikki Kangasluoma, Jyrki Kangasniemi, Arja Kilpeläinen, Henri Kuitunen, Jouni Kulmala, Reijo Lampinen, Markku Lappi ja Tero Merenheimo.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään 10 vuoden ajan toiminut liiton ja/tai sen alueiden elimissä ja siten aktiivisella toiminnallaan ansioitunut huomionosoituksen arvoisesti.