Maajoukkueet

MM-debytantti Eetu Sikkinen sai näytönpaikan kakkosketjussa ja onnistui – ”Hyvä fiilishän siitä tulee”

05.12.
2021
Maajoukkueet

Eetu Sikkinen onnistui mm. Kim Nilssonin pimentämisessä. Kuva: Juha Leskinen

Suomen miesten kotikisaurakka jatkui voitokkaasti Ruotsin kaaduttua lauantaina. 7–3-päättyneen ottelun sinivalkoisiin onnistujiin lukeutui Eetu Sikkinen, joka vakuutti kakkosketjun keskellä.

Ennakkokaavailuissa pelaavien kentällisten ulkopuolelle arvioitu Sikkinen sai saumansa Peter Kotilaisen ja hattutempun takoneen Ville Lastikan keskellä. Kentällinen voitto oman 5v5-pelinsä tyylipuhtaasti 3–0 ja kaunisteli tilastoja Lastikan osuttua lopussa tyhjään rysään.

Ensimmäistä MM-turnaustaan pelaava Sikkinen, 24, ei varsinaisesti hypännyt silmille, mutta pelasi etenkin puolustussuuntaan vakuuttavasti.

– Positiivinen ottelu. Siinä oli hyvä operoida keskikaistaa ylös alas, kun on sen verran nälkäistä laituria tarjolla. Keskityin itse enemmän puolustamiseen ja yritin auttaa laitureita ylöspäin sen, minkä pystyin. Ihan ok hyvin pysyttiin pallolla. Joitakin vaarallisia paikkoja tuli omiin, mutta huippujengejä vastaan niitä tulee aina. Kaikkia ei voi pois ottaa, Sikkinen sanoitti tauston tauottua Helsingin jäähallin uumenissa.

Sikkisen johtaman kakkosketjun laadukkaan puolustuspelin arvoa nosti etenkin se, että kentällinen pelasi lähes koko ottelun Hampus Ahrénin johtamaa Ruotsin huippuvaarallista kakkosta vastaan.

– Onhan se kiva nähdä, että voi pärjätä tuollaista kenttää vastaan. Kentällisenä ja ihan henkilökohtaisestikin. Hyvä fiilishän siitä tulee.

Hyvää fiilistä MM-debytantti sai myös ottelun tunnelmasta, jonka huumassa pelaamista Sikkinen kommentoi ”ihan fantasiseksi”. Yli 7000 silmäparia kannusti Suomen voittoon. Ajoittain tunnelma nousi erittäin korkealle.

– Nämä on parhaita pelejä. Kun ekaa kertaa pääsee näin isoja karkeloita kokemaan, niin nautitaan.

”En tiedä vielä itsekään siitä roolista”

Ruotsin kaatamisesta sai tässä vaiheessa kaksi pistettä ja dataa mahdollista finaalia varten. Sikkinen ei äkkiseltään osannut yksilöidä, mitä ottelu antoi jatkoa ajatellen. Kuvamateriaalia ainakin.

Sikkisen onnistuminen ja vakuuttava näyttö kovassa paikassa herättää myös kysymyksiä kovimpien pelien roolista. Sen suhteen Classic-sentteri on kuitenkin levollisin mielin.

– En tiedä vielä itsekään siitä roolista, enkä tiedä tietääkö (Petteri) Nykkykään lopullista roolia. Kyllä meille alkuspeksit annettiin, mitä kentät saattaa olla. Nyt tuli paikka ja se meni tälleen. Ei siihen kuitenkaan tarvi vielä keskittyä. Valmentajat kyllä kertoo mitä tehdään.

Ruotsi-ottelun perusteella voidaan kuitenkin todeta, että Sikkiseen voi luottaa tasapainottavana pelaajana. Kakkosketjun sentterin rooli, jossa tamperelainen onnistui, on alkukaavailuissa räätälöity Ruotsia vastaan penkillä avanneelle Joonas Pylsylle.

Pylsy on tunnetusti pelaaja, jonka kanssa kaikki maajoukkuekaverit leikkisästi kilpailevat. Tuntuiko Pylsyn paikalla onnistuminen siis vielä astetta paremmalta?

– Niin no, en tiedä oliko se ekstrahyvää, Sikkinen vastaa ja pohtii sanojen asettelua.

– Miten sen nyt sanoisi. Koitetaan kuitata Pekalle (Pylsy) jotain ja odotetaan, mitä tulee takaisin päin, Sikkinen päätti.

Suomi kohtaa seuraavassa MM-ottelussaan Latvian heti sunnuntaina kello 15.00.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira