Maajoukkueet

Pelaajakortti: Jonne Junkkarinen – Vaajakosken vikkelin

01.12.
2021
Maajoukkueet

Vaajakosken vikkelin.

31-vuotias Jonne Junkkarinen tekee paluun MM-kaukaloihin. Edellisistä kisoista vikkeläkinttuinen puolustaja jäi niukasti rannalle, mutta Riian karkeloissa joulukuussa 2016 vaajakoskelainen oli huuhtomassa kultaa.

Happeeta edustava Junkkarinen on monen keskisuomalaisen salibandyhuipun tavoin lähtöisin 3500 asukkaan Vaajakoskelta. Kokenut puolustaja ei ole meriiteiltään menestynein Vaajakosken kasvatti (se titteli kuuluu Mika Kohoselle), mutta vikkelin hän ehdottomasti on. Oli pallo omassa tai jonkun muun lavassa, kirmaa Junkkarinen tuulispään tavoin.

Arvosanat

Nopeus 93
Tiheällä askeleella tikkaava Junkkarinen ei häviä juoksukilpailuja. Liike on Happee-puolustajan suurimpia vahvuuksia – sekä pallolla että ilman. Harvoja suomalaispakkeja, jotka tekevät peliä kuljetuksilla.

Laukaus 62
Laukoo harvakseltaan ja siihen on hyvä syy. Hönkäyksessä ei ole liikaa ruutia, eikä Junkkarinen luo maaliuhkaa kauempaa.

Mentaliteetti 83
Pelaa yleensä korkealla tasolla, mutta on aavistuksen muita Suomen pakkeja virheherkempi.

Hyökkäyspelaaminen 70
Purkaa painetta ja tekee peliä erinomaisen liikkeen avulla. Rytmityskykyäkin löytyy, mutta hyökkäysuhka pörssien muodossa on rajallista.

Puolustuspelaaminen 80
Vahvan liikkeen ansiosta ehtii syöttö- ja laukausilinjoille. Hyvä ennakoimaan. Kamppailupelaamisessa kuitenkin puutteita.

Pallonkäsittely 84
Liikkuu aktiivisesti pallon kanssa ja osaa huolehtia siitä kovassakin vauhdissa. Junkkarisen lavasta pelivälinettä ryövätään harvoin.

Syöttötaito 81
Pelaa pitkälti simppeliä perussyöttöä, mutta tekee sen hyvällä rytmillä. Osaa myös avata pidemmillä maanuoliaisille. Ihan jokainen niistä ei kuitenkaan löydä kohteeseen.

Fyysisyys 72
Reagoi terävästi ja voittaa tilanteita ehtimällä niihin ennen vastustajia. Kamppailutilanteissa heiveröisellä pakilla on kuitenkin haasteita.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi