Maajoukkueet

Pettymys oli raskas, mutta kolmen maalin Justus Kainulainen nautti kotiyleisöstä: ”Törkeän siistiä pelata”

11.12.
2021
Maajoukkueet

Justus Kainulaisen hattutemppu ei riittänyt MM-finaalissa. Kuva: Juha Leskinen

Ruotsi tarjoili Suomelle karvasta kalkkia MM-finaalissa ja vei kultamitalit loppulukemin 6–4. Finaalin suomalaisonnistuja oli hattutempun lapioinut Justus Kainulainen.

Kisojen tähdistökentälliseen valittu 22-vuotias hyökkääjä saapui haastatteluun pettyneenä. Lopputulos ei ollut toivottu, mutta Suomen joukkueen kuopus pelasi itsensä kansan sydämiin. Huippulaadukas laukaus lävähti kahdesti verkon perukoille, kerran Kainulainen viimeisteli hallitulla ohjauksella lähietäisyydeltä.

– Pettymys on päällimmäisenä fiiliksenä, mutta älyttömän hienoa oli pelata täällä, Kainulainen pohti viitaten yli 12 000 henkiseen kotiyleisöön.

– Ihan fantastinen yleisö. Hallissa oli huikea fiilis ja törkeän siistiä pelata. Ei tällaisia hetkiä ole omalla uralla tullut ikinä vastaan. Ei voinut kuin nauttia.

Suomi sai finaalin unelma-alun Kainulaisen vietyä Suomen johtoon ajassa 1.26. Avauskaksikymppinen oli vahvasti Suomen näpeissä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä pelin kuva muuttui. Aiemmissa MM-finaaleissa kliinisesti esiintynyt Suomi sortui pallollisiin virheisiin ja ylipelaamisiin.

– En osaa äkkiseltään sanoa, miksi se meni niin. Se on monen asian summa. Tavoitteena oli, että jos päästään kääntämään nopeasti, niin käännetään, mutta pallon kanssa pitäisi aina olla malttia. Siinä vähän epäonnistuttiin.

– Tuon tason vastustajalle ei voi antaa tuommoisia paikkoja. He kääntävät todella nopeasti ja rokottavat jos menettää pallon. Kaikki kunnia toki heille. Olivat hyviä tänään.

MM-turnaus oli 22-vuotiaalle Kainulaiselle uran ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen. Hän selätti vaikean polvivamman ja nousi kisakoneeseen.

– Upea jengi. Tosi hieno matka ja pitkä rupeama tämä on ollut. Viimeiset kisat oli 2018. Aika monta vuotta on kesäleirejä vietelty ilman kisoja. Hieno juttu, että saatiin pidettyä nää kisat, maalisieppo päätti.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira