Suomen MM-karsintalohkon pelit siirtyvät useammalla kuukaudella eteenpäin koronan vuoksi

Suomen MM-karsintalohkon pelit siirtyvät. Kuva: Juha Leskinen

Suomen MM-karsintalohkon pelit siirtyvät. Kuva: Juha Leskinen

Suomen miesten salibandymaajoukkueen MM-karsintapelit siirtyvät alkuperäisestä suunnitelmastaan useammalla kuukaudella.

Latvian Valmieressa pelattavat MM-karsinnat piti järjestää helmikuun alussa, mutta maan vaikean koronatilanteen vuoksi pelit on siirretty pelattavaksi vasta 24.-28.5. 2022. IFF:n tiedotteen mukaan Latviassa on tällä hetkellä sen verran tiukat koronarajoitukset, että esimerkiksi julkinen liikkuminen ja syöminen olisi haastavaa joukkueille. Sen lisäksi karsintoihin matkaaminen vaatisi erityisjärjestelyjä karanteeniaikojen vuoksi.

Itse MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti jo 5.-13.11. 2022 Sveitsissä. Helmikuun alussa pelataan ainakin tämän hetken tietojen mukaan kahden muun MM-karsintalohkon ottelut. Nämä ottelut pelataan Puolassa ja Italiassa.

Karsintojen siirto koskee tällä tietoa myös Suomen maajoukkuetta, sillä Suomi on sijoitettu Latviassa pelattavaan A-lohkoon, jossa pelaavat myös Viro, Iso-Britannia ja Hollanti. Latviassa mitellään myös B-lohko jossa pelaavat Tanska, Latvia, Islanti ja Ukraina.

MM-kisoihin pääsee karsintojen kautta yhteensä 15 maata. Isäntämaa Sveitsi on automaattisesti mukana kisoissa.