Maajoukkueet

Suomi kaatoi Tshekin tiukassa välieräottelussa – päävalmentaja Kurronen: “Vuorossa Raatteentien taistelu”

05.12.
2021
Maajoukkueet

Veera Kauppi (#28) johdatti Suomen finaaliin Ruotsia vastaan. Kuva: Per Wiklund/IFF

Välieräpelistä Tshekkiä vastaan ei tullut helppoa, eikä sitä varmasti joukkueen sisällä kukaan odottanutkaan. Tshekin joukkue taisteli aivan loppuun saakka finaalipaikasta. Päävalmentaja Kurronen uskoo huomenna finaalissa taistelutahdon voittoon.

Tshekkiä vastaan voitetun välieräpelin jälkeisessä haastattelussa käytiin peliä läpi Suomen päävalmentajan Lasse Kurrosen kanssa. Suomen ja Tshekin ottelu tapaavat olla tiukkoja pelejä, eikä tämäkään peli ollut poikkeus, tarkoitus pyhittänee keinot?

– Näinhän se on, välierissä ei tyylipisteitä ole jaossa. Joukkueen pelaamisesta näkyi se, että oli stressipeli. Ei missään tapauksessa kauden paras peli, mutta tässä kohtaa vain voitot lasketaan ja on upeaa kohdata huomenna Ruotsi finaalissa.

Tshekki oli tavalliseen tapaan omassa päässä tiukan puolustuspelin joukkue, jonka hyökkäyspeli painottui vastahyökkäyksiin. Valmennus oli skoutannut Tshekin pelityyliä tarkasti, jotta pelisuunnitelma saadaan aikaiseksi.

– Aina on pelisuunnitelma jokaisessa pelissä, siinä pysyttiin tällä kertaa vaihtelevasti. Tulos oli se ykkönen. Ei siellä ollut suuria yllätyksiä muuten kuin siinä, että My Kippilä pelattiin karvauksessa merkillä pois. Siinä oltiin muutaman kerran hämmästyneitä.

Puolustuspelin tärkeyttä on mahdoton painottaa liikaa, etenkin turnauksen loppuvaiheissa. Tänään pyörittiin välillä pitkiäkin hetkiä omassa päässä Tshekin puristuksissa. Miten valmennus näki puolustuspelaamisen?

– Neljä omiin, se on sellainen normimäärä Tshekkiä vastaan. Kahden ja viiden välillä on Tshekin maalimäärä tavallisesti ollut. Tänään riitti, että tehtiin yksi enemmän. Aina voi puolustaa paremmin ja kun tiedetään huominen finaalivastus niin se on jopa suotavaa!

Krista Nieminen pelasi hyvin vaikeista lähtökohdista huolimatta. Pitkiä toimettomia jaksoja ja niiden vastapainoksi nopeita, vaarallisia vastahyökkäyksiä. Lähdetäänkö finaaliin samalla maalivahdilla vai jatkuuko kierrätys?

– Huomisen peluutusta ei ole päätetty etukäteen, meillä on matkassa kaksi hyvää maalivahtia ja he ovat pelanneet vuorotellen. Huomista ei ole spekuloitu ollenkaan, ja saattaa olla sen suhteen vielä jokin ässä hihassa.

Kauppien kentällinen on joukkueessa suuresti tulosvastuussa, kuten olettaa saattaa. Tänään ei saatu muilta tehoja ja pitkä tovi mentiin kahdella kentällisellä. Usein hyökkäysalueellekin pääseminen oli vaikeaa.

– Hyviä pelaajia riittää joka ketjuun, uskotaan vahvasti, että sieltä löytyy tehoja. Niitä tullaan tarvitsemaan. Maalit meni tänään Kaupeille, tämä on silti joukkuepeli. Tänään ryynättiin omassa päässä kun ei hyökkäyspäässä osuttu. Huomenna toivottavasti jokainen ketju onnistuu maalinteossa.

Huomenna finaalissa vastassa rakas vihollinen Ruotsi. Joukkuetta ei varmasti tarvitse suuremmin valmistella sitä varten. Käydäänkö tämän päiväinen vielä pelaajien kanssa läpi matkalla kohti finaalia?

– Kello on jo paljon, otetaan nopeasti onnittelut. Ei me tähän jäädä tänään yhtään. Mennään syömään sekä unille. Valmennus tekee yötä myöten työtä ja pelaajat saa nukkua sillä välin. Otetaan aamulla lyhyt kertauskurssi ja sitten on vuorossa Raatteentien taistelu.

Suomi tavoittelee kisoista vain kultaa, tämä on joukkueenkin pelaajistolta kuultu monta kertaa. Eikä Suomen maajoukkue voisi vähempää kisoista tavoitellakaan.

– Tietysti tavoitteena on vain kulta. Paremmin täytyy pelata kuin Ruotsia vastaan tiistaina. Siinä vielä harjoiteltiin, kuten sanoin pelin jälkeen. Ei oltu siinä pelissä täysillä korteilla kehissä. Huomenna ei säästellä enää yhtään mitään. Ruotsia vastaan voitot on olleet piukassa. Kaikki kun menee nappiin niin huomenna nostellaan pokaalia täällä Uppsalassa!

Joni Salo-oja
1/2 @LoistoCast-podcastista.

Asemapaikka: Turku

Twitter: @Jtsoja