Kansainväliset pelit ja maajoukkueleirit peruttu helmikuun alun viikonlopulta

Miesten maajoukkueen MM-karsinnat siirrettiin, mutta nyt varmistui myös se, että maajoukkueet eivät leireile helmikuussa. Kuva: Esa Jokinen

Miesten maajoukkueen MM-karsinnat siirrettiin, mutta nyt varmistui myös se, että maajoukkueet eivät leireile helmikuussa. Kuva: Esa Jokinen

Suomen salibandymaajoukkueet eivät kokoonnu lainkaan tulevana maajoukkueille tarkoitettuna viikonloppuna eli 5.-6.2. koronaviruspandemiasta johtuvista esteistä johtuen.

Kansainvälinen Salibandyliitto IFF päätti jo aiemmin siirtää miesten MM-karsinnan toukokuulle. Naisten ja U19-naisten Ruotsi-ottelut peruttiin. Tšekki tiukensi koronakaranteeneihin liittyvää käytäntöään, joten Suomen U19-miehet eivät matkusta sinne turnaukseen. Myös Sveitsi jäi pois U19-miesten tapahtumasta, joka peruttiin kokonaan.

Maajoukkueturnausten lisäksi nyt on päätetty perua myös maajoukkueiden omat leiritykset. Esimerkiksi U19-naisten pitäisi pelata keväällä MM-kisat, mutta niiden järjestämisestä ei ole tehty tarkempia päätöksiä. Alunperin kisat piti pelata Uudessa-Seelannissa, mutta se suunnitelma kariutui jo aiemmin. Marraskuussa pitäisi pelata myös miesten MM-kisat Sveitsissä.

Suomalaisittain merkittävin motiivi perua leirityksetkin on kotimaisten pääsarjojen pelaaminen päätökseensä koronan runtelemana aikana. Täten helmikuun alun viikkoa voidaan käyttää rästiotteluiden pelaamiseen.