Miesten F-liigaseuroilla oli kokous torstaina – kausi on jatkumassa normaalisti

F-liiga jatkuu tällä hetkellä normaalisti. Kuva: Juha Käenmäki

F-liiga jatkuu tällä hetkellä normaalisti. Kuva: Juha Käenmäki

F-liigan miesten sarjan joukkueet kokoontuivat torstaina Teams-palaveriin.

Aiheena oli kauden jatkaminen koronatilanteen aiheuttamien vaikeuksien keskellä. Kyse oli erityisesti siitä, että jatkuuko kausi vielä alunperin suunnitellusta pidemmälle, kun ottelusiirtoja on tullut paljon koronakaranteenien vuoksi.

Lähtökohtaisena tavoitteena on pelata runkosarja normaalisti loppuun 5.3. mennessä. Mikäli ottelusiirtojen tilanne pahenee, ovat sunnuntai 6. päivä sekä seuraava viikko 13. maaliskuuta asti mahdollisia varapäiviä otteluille.

Ottelusiirtojen lisäksi koronatilanne on aiheuttanut seuroille taloudellista haittaa, sillä otteluihin ei ole saanut ottaa joulun jälkeen yleisöä.

– Yleisesti ottaen tilanne on F-liigan joukkueille on erittäin vaikea, sillä otteluiden pelaaminen ilman yleisöä on kohtuutonta. Jokainen seuraorganisaatio toimii äärirajoilla ja taloudellinen kantokyky oleellisesti heikentynyt. F-liigan joukkueet ovat toimineet esimerkillisesti noudattaessaan viranomaisen korona-ohjeita ja ovat valmiudessa avaamaan ovet yleisölle vaikka heti. Sen seurat olisivat enemmän kuin ansainneet, liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoitti kokonaistilannetta.

Naisten liigajoukkueilla on samanlainen palaveri 31.1.