TPS Classicia parempi Suomen cupin välierässä – Turku 7, Tampere 3

TPS naisten cup-finaaliin. Kuva: Anssi Koskinen

Classic ja TPS hakivat lauantaina paikkaa Suomen Cupin naisten sarjan salibandyfinaalissa Kupittaalla. TPS oli Classicia parempi maalein 7-3.

TPS oli avauserässä selkeästi edellä Classicia jos katsotaan pallollista hallintaa. Aivan hirveän montaa paikkaa se ei luonut, mutta turkulaisjoukkue oli tehokas. Sofia Leino täräytti avausmaalin avausvitosella komean laukauksen siivittämänä ja Meri-Helmi Höynälä lisäsi johtoa erässä. Avauserä meni TPS:n nimiin 2-0.

Toisessa erässä Classic paransi otteitaan. Leino vei TPS:n kuitenkin kolmen maalin johtoon Classicin unohtaessa pelaajan yksin hyökkäysalueelle. Meri Jokinen avasi tamperelaisten maalihanat kuitenkin seuraavalla peliminuutilla. Milla Nordlundin osuma varmisti kuitenkin sen, että TPS pääsi kolmen maalin johdossa päätöserään.

Classic sai kolmoserään unelma-alun, kun edelliserästä jatkunut ylivoima tuotti tulosta. Jokinen kavensi vain 12 sekunnin pelin jälkeen tilanteeksi 4-2. Pari minuuttia myöhemmin TPS rokotti surutta Classicin keskialueen virheestä. Laura Rantanen karkasi läpi ja viimeisteli varmasti lukemiksi 5-2.

Classicilla oli vaikeuksia saada kiriä käyntiin, ja muutenkin se esiintyi vaisusti päätöserässä. Se haki kavennusta loppua kohden ilman maalivahtia, mutta Anna Marttala iski tyhjiin TPS:n yhä selkeämpään johtoon. Jenni Torkki kavensi kertaalleen, mutta Rantasen toinen maali viimeisteli 7-3-loppulukemat.

TPS:n tehopelaaja ottelussa oli 1+3 naulannut Nordlund. TPS kohtaa sunnuntain finaalissa PSS:n. Ottelu alkaa klo 19.00.