Maajoukkueet

Kurronen jatkaa naisten maajoukkueen päävalmentajana – ”Päätös ei nyt ollut ihan itsestään selvä”

23.02.
2022
Maajoukkueet

Lasse Kurronen jatkaa naisten maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: salibandy.fi

Salibandyliitto tiedotti keskiviikkona, että Lasse Kurronen jatkaa naisten maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2023 Singaporen MM-kisoihin asti.

Kurrosen tiimissä jatkavat lajivalmentajina Jukka Ruotsalainen ja Aki Vilander. Tiia Ukkosen pesti joukkueenjohtajana jatkuu myös.

Kurroselle tulevat MM-kisat ovat uran neljännet päävalmentajana ja se on toteutuessaan naisten maajoukkueessa ”uusi ennätys”. Vuonna 2017 Bratislavassa ja 2021 Uppsalassa Suomi taipui Ruotsille vasta finaalin varsinaisen peliajan jälkeen saavuttaen hopeaa. Sveitsin kisoissa 2019 Suomi saavutti pronssia.

– Totta kai on suuri kunnia, että edelleen minun halutaan jatkavan. Ja hyvin nöyrin mielin lähdetään uuteen projektiin.

– Päätös ei nyt ollut ihan itsestään selvä. Tiedostan hyvin, että vuosien saatossa saattaa naama alkaa kulua ja luottamus pitää ansaita aina uudelleen. Piti todella pohtia, miten paljon minulla on vielä annettavaa naisten maajoukkueelle. Kuitenkin sekä valmennustiimin että pelaajien vahva tuki sai tuntemaan, että pystymme kaikki vielä oppimaan ja kehittymään. Tuntuu, että matka on edelleen kesken. Totta kai karvas joulukuun finaalitappio jätti myös nälkää vielä mukavasti, Kurronen kommentoi Salibandyliiton tiedotteessa, josta voi lukea lisää kommentteja.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen