Vuoden valmentajan titteli jaettiin – kunnia viime syksyn ainoan MM-kullan tuoneille luotseille

Jani Lipsanen luotsasi Suomen U19-tytöt maailmanmestariksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Jani Lipsanen luotsasi Suomen U19-tytöt maailmanmestariksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Jani Lipsanen ja Aki Vilander on valittu vuoden 2021 valmentajiksi.

Salibandyliitto tiedotti hallituksensa tekemästä valinnasta somekanavillaan maanantai-iltana.

Lipsanen ja Vilander saivat kunnian tunnustuksena työstään alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa. Suomen U19-tytöt juhlivat ikäluokan MM-kultaa syyskuussa Ruotsin Uppsalassa. Vuoden tyttöpelaajana palkittu Suvi Hämäläinen ratkaisi finaalitrillerin Ruotsia vastaan jatkoajalla.

Suomen U19-tytöt olivat ainoa suomalaismaajoukkue, joka ylsi viime syksyn MM-kisoissa maailmanmestariksi. Miesten, naisten ja U19-poikien oli tyytyminen hopeisiin mitaleihin.

– Ikäluokan MM-turnauksen siirtyminen koronapandemian vuoksi kolmesti johti poikkeukselliseen tilanteeseen, kun päävalmentajana pohjan U19-projektissa rakentanut Aki Vilander siirtyi naisten maajoukkueen valmennustiimiin ja kesällä 2020 ohjat ottanut Jani Lipsanen hoiti viimeistelyn johtaen joukkueen MM-finaalin jatkoaikavoittoon Ruotsista Uppsalan IFU Arenalla, liiton julkaisussa perusteliin.

Seurajoukkuepuolella Lipsanen toimii OLS:n lajivastaavana. Vilander luotsaa TPS:n naisten F-liigajoukkuetta ja oli myös mukana Lasse Kurrosen johtamassa hopealle joulukuun MM-turnauksessa yltäneessä naisten maajoukkueen valmennustiimissä.

Aiemmin liitto tiedotti valinneensa vuoden poikapelaajaksi Classicin Alpo Laitilan. Vuoden naispelaaja oli odotetusti Veera Kauppi. Miespelaajaksi valittiin Ville Lastikka.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Salibandy.fi (@salibandy.fi) jakama julkaisu