Ensimmäinen naisten välieräpari selvisi – miesten F-liigakarsinnassa nähtiin yksi vierasvoitto

EräViikingit ei antanut SSRA:lle paljon mahdollisuuksia. Kuva: Ari Arola

EräViikingit ei antanut SSRA:lle paljon mahdollisuuksia. Kuva: Ari Arola

EräViikingit jyräsi kolmantena joukkueena naisten F-liigan välieriin PSS:n ja TPS:n seuraksi.

ErVi kukisti SSRA:n lauantaina selvin lukemin ja lähetti oululaiset kesälomalle suoraan voitoin 3-0. Näin ollen jo nyt tiedetään, että ErVi tulee kohtaamaan välierissä TPS:n.

Sen sijaan neljäs puolivälieräsarja venyy viidenteen otteluun. Classic voitti FBC Loiston Turussa Alisa Pölläsen jatkoaikamaalilla ja tasoitti voitot 2-2:een. Käsikirjoitus joukkueiden välillä siis noudattaa samaa kaavaa kuin viime keväänkin puolivälierissä: tuolloinkin ratkaisuun tarvittiin viides ottelu. Ratkaiseva peli pelataan maanantaina Classicin kotikaukalossa Lempäälän Bläk Boksissa.

Erikoista Classicin ja Loiston välisissä pudotuspelisarjoissa on myös se, että viime ja tämän vuoden ottelut mukaan lukien joukkueiden yhdeksän perättäistä playoff-ottelua on päättynyt vierasvoittoihin. Maanantai-iltana Lempäälässä nähdään, kestääkö tämä ”taika” kymmenenkin ottelun vai tuleeko siihen ratkaiseva muutos.

Tänään lauantaina Lempäälässä nähtiin sen sijaan Classicin ja OLS:n miesten F-liigan puolivälieräsarjan avaus. OLS voitti ensimmäisen erän 2-1, mutta sen jälkeen Classic meni menojaan ja karkasi avausvoittoon.

Miesten F-liigakarsinnan avauskierroksella nähtiin pelkkiä kotivoittoja lukuun ottamatta Kooveen ja FBC:n koitosta, jossa turkulaiset hakivat jatkoaikavoiton Tampereelta. F-liigakarsinnan koitokset jatkuvat sunnuntaina.

Miesten F-liigan puolivälierä:

Classic – OLS 6-2 Ottelutilastot

Naisten F-liigan puolivälierät:

FBC Loisto – Classic 2-3 ja. Ottelutilastot
SSRA – EräViikingit 6-10 Ottelutilastot

Miesten F-liigakarsinnat:

M-Team – SaiPa 11-6 Ottelutilastot
Koovee – FBC Turku 3-4 ja. Ottelutilastot
Karhut – Hawks 4-3 Ottelutilastot
LNM – Josba 6-2 Ottelutilastot