Kotietu oli valttia miesten pudotuspelien avauksessa – TPS tyrmäsi Happeen, Kaltiainen nollasi Indiansin

TPS näytti Happeelle kaapin paikan pudotuspeliavauksessa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigan pudotuspelit käynnistyivät perjantaina kolmella ottelulla, joista jokainen päättyi kotijoukkueen voittoon.

Tarkassa ja kyttäilevässä Espoon paikallistaistossa nähtiin vain kaksi maalia, joista molemmista vastasi Oilersin ykköskentällinen. Markus Markkola (1+0) löi alkutahdit avauserässä, Justus Kainulainen (1+0) osui toisessa erässä.

Espoon pelin hahmo oli kuitenkin Oilers-vahti Joonas Kaltiainen, joka avasi pudotuspelit komeasti nollapelillä. Maalin puhtaana pitämiseen riitti 14 torjuntaa. Ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa Kaltiainen tuumi, ettei nollan eteen tarvinnut tällä kertaa ihmeitä esittää.

Raholassa KrP:n kotitaika SPV:tä vastaan piti, kun se pusersi 4–3-voittoon. KrP siirtyi johtoon jo 26 sekunnin kohdalla ja piti kuskin paikasta kiinni loput 59 minuuttia ja 34 sekuntia. Isäntäjoukkue näytti jo karkaavan toisessa erässä, sen siirryttyä 3–0-johtoon. SPV kuitenkin tuli maalin päähän kahdella pikamaalilla, joiden väliin jäi 33 sekuntia.

Näätien pisterohuman kunnostautui erikoisempi nimi, kaksi osumaa syöttänyt alakerran perusluuta Lauri Alkki. SPV:n Konsta Haukkala osui kahdesti.

TPS:n ja Happeen välisestä sarjasta odotettiin ennakkoon tasaisinta, mutta avauspeli oli kaikkea muuta kuin tasainen. Turkulaiset murjoivat Happeen tylysti 7–2.

TPS aloitti ottelun vahvasti ja oli kolmen maalin karkumatkalla jo ennen kuin kello näytti kuutta minuuttia. Happee kavensi, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin turkulaisten 5–1-johdossa.

Kupittaan illan tehomieheksi nousi TPS-kapteeni Miko Kailiala (2+1). Jere Niemelä, Toni Salminen, Waltteri Vesterinen ja Tuomas Ojala iskivät 1+1 mieheen.