Manninen ja Junkkarinen jatkavat Happeessa – ”Maajoukkuetason pelaajia”

Jami Manninen oli Happeen tehopelaaja runkosarjassa. Kuva: Juha Käenmäki

Jami Manninen oli Happeen tehopelaaja runkosarjassa. Kuva: Juha Käenmäki

Jyväskylän Happee julkisti keskiviikkona puolustaja Jonne Junkkarisen sekä hyökkääjä Jami Mannisen kahden vuoden jatkosopimukset.

Happee-manageri Petri Kauko oli innoissaan kokeneiden maailmanmestareiden jatkopahveista.

– Molemmat pelaajat tärkeässä roolissa, kun mietitään seuraavaa kahta kautta joukkueen rakentamisessa. Maajoukkuetason pelaajia, pelillisiä johtajia ja mikä parasta niin molemmat vielä oman kylän miehiä. ”Junka” ja ”Jami” tuovat omalla esimerkillään nuoreen joukkueeseen tietynlaista vaatimustasoa jokapäiväiseen tekemiseen.

Junkkarinen, 31, on pelannut urallaan 291 liigapeliä Happeessa (52+121) ja saavuttanut SM-kullan lisäksi kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Junkkarinen on pelannut urallaan myös kaksi kautta Sveitsin liigassa. Vuoden 2016 maailmanmestari edusti Suomea Helsingin kisoissa menneellä kaudella ja on pelannut urallaan 62 maaottelua (10+15).

– Hyvillä mielin jatketaan Hirvisydän rinnassa sykkien! Isoin asia tässä vaiheessa uraa on että joukkueella on mahdollisuus pärjätä ja joukkue näyttää hyvältä myös tulevalla kaudella joten helppo päätös oli jatkaa kotona, Junkkarinen kommentoi Happeen sivuilla.

Manninen, 34, on pelannut 333 liigapeliä Happeessa ja Classicissa (347+211). SM-kullan ja kaksi hopeaa saavuttanut Manninen on mittavan liigauran lisäksi pelannut Ruotsin sekä Sveitsin liigassa. Manninen kuului vuonna 2016 Suomen MM-kultajoukkueeseen.

– Ensin kiitos kotiin että löytyy vielä ymmärrystä ja tukea uran jatkumiselle. Lapsiperhearjen, töiden ja urheilun yhdistäminen vaatii koko perheeltä paljon. Urheilullisesti valinta oli itsestäänselvyys. Meillä on Happeessa hyvä joukkue ja pirun hauskaa kimpassa. Treenaaminen maistuu, pelipäivä on edelleen viikon paras päivä ja voitonhalu kova, nykyisin sentterinäkin operoiva Manninen sanoitti.